Hopp til innhold

Samles for å minnes Victoria (12) og Benedicte (18)

Tre søstre ble rammet av lynnedslag på Melshornet i Hareid kommune i går. To av søstrene omkom og den tredje er skadet. Mandag kveld har kirker på Hareid og i Oslo åpnet dørene.

Victoria Myrset (12) og Benedicte Myrset (18) fra Oslo omkom av lynnedslag på Melshornet i Hareid kommune i Møre og Romsdal søndag kveld.

Victoria Myrset (12) og Benedicte Myrset (18) fra Oslo omkom av lynnedslag på Melshornet i Hareid kommune i Møre og Romsdal søndag kveld. Bildet er frigjort med samtykke fra familien.

Foto: Privat

OPPDATERT: Denne saken er oppdatert tirsdag med bilde av de to søstrene.

Victoria Myrset (12) og Benedicte Myrset (18) fra Oslo omkom av lynnedslag på Melshornet i Hareid kommune i Møre og Romsdal søndag kveld. Den tredje søsteren ble skadet, og er innlagt ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Politiet har mandag frigitt navnet på de to omkomne i samråd med de pårørende.

Åpen kirke Hareid.

ÅPENT: Kirken i Hareid holder åpent til klokken 21.00 i dag, i forbindelse med ulykka.

Foto: Idun Aalbu Rasmussen / NRK

En menighet i sorg

Victoria og Benedicte var medlemmer av Ris menighet i Oslo, som mandag kveld har åpnet dørene slik at lokalbefolkningen kan møtes. Sogneprest Jan Erik Heffermehl sier at hele menigheten er i sorg over hendelsen.

– Man kjenner at det er vanskelig å tro på. Vi snakker om en familie som er på ferie og som skal oppleve morsomme ting sammen, også skjer det motsatte.

Han synes det var hyggelig at det var venner og bekjente i menigheten som selv ba om å åpne kirken i anledningen.

Åpen Ris kirke

– ØNSKER Å TA VARE PÅ HVERANDRE: Sogneprest Jan Erik Heffermehl

Foto: Anders Fehn / NRK

– Ris er et lite miljø hvor vi ønsker å ta vare på hverandre, sier han.

– Jentene hadde et stort nettverk her. Vi har åpnet kirken for lystenning og samvær. Vi har også invitert kriseteam, bydelen og skolen slik at vi kan løfte hverandre her i nærmiljøet.

– Preger oss alle

Ordføreren i Hareid, Bernt Brandal (Folkelista) sier til NRK at den dypt tragiske hendelsen preger alle i lokalsamfunnet.

– De var her på ferie, og har en tilknytning til området. Det er ekstra vanskelig når det er barn involvert, sier han til NRK.

Kriseteamet i bydelen følger situasjonen utover dagen.

– Vi er til stede og vurderer situasjonen fortløpende. Vi er klar og hjelper til der det måtte være behov for det, sier Brandal.

– Et stort tap

Rektor ved Ullern videregående skole i Oslo, Torill Røeggen, beskriver Benedicte som en mønsterelev.

– Det er en dag fylt av sorg og sjokk etter vi har mistet vår flotte Benedicte. Jeg har nesten ikke ord. Jeg tenker på alle i familien og alle som er i dyp sorg og de varmeste tanker går til de aller nærmeste.

Hun jobber nå for å åpne skolen for elever som er berørte, slik at de kan prate med noen der.

– Det må være en forferdelig tragedie for familien, men også et stort tap for oss på skolen å ha mistet en flott elev. Det er en veldig trist dag. En stor tragedie og et stort tap.

Sportslig leder fotball i Heming Idrettslag som jentene har vært aktive i, omtaler ulykken som ufattelig tragisk og trist.

Heming IL

Berører hele Oslo

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) sier det er en tragisk ulykke som berører hele byen. Nå jobbes det med å sikre god oppfølging av pårørende, men også nærmiljøet jentene er fra.

– Dette er en tragisk ulykke som har rammet en familie veldig hardt. Mine varmeste tanker går først og fremst til disse jentenes foreldre, barnet som er på sykehus og nærmeste familie og venner.

Borgen har kontaktet byrådsleder Raymond Johansen for å sikre at alle behov blir ivaretatt.

– Det tas nå kontakt med aktuell bydel slik at de skal kunne ha en beredskap til å kunne ta imot familien, men også håndtere av det som måtte være av behov allerede nå, sier hun.

Ris menighet holder åpen kirke mandag kveld fra klokken 18.00.

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen

I BEREDSKAP: Ordfører i Oslo, Marianne Borgen ønsker å sikre at alle behov blir ivaretatt.

Foto: Anders Fehn

Krevende redningsaksjon

Politistasjonssjef i Ulstein og Hareid, Hilde Aglen sier til NRK at politiet var på bakken under redningsaksjonen, da de vurderte det slik at de ikke ville sende bakkemannskap opp i fjellet.

– Redningsaksjonen var for så vidt krevende. Uværet pågikk over en god periode. Vi måtte benytte helikopter som måtte ta hensyn til det dårlige været vi hadde, med lynnedslag. På et tidspunkt greide de å gå ned og hente opp de tre personene som ble rammet av ulykken, sier hun.

Saken er nå avsluttet fra politiet sin side.

– Det er ikke en politisak, så det arbeidet som er gjort ble ferdig i går med tanke på å sjekke ut åstedet og ta hånd om de pårørende og sørge at de fikk hjelp av kriseteam.

Det skal så vidt politiet bekjent ikke ha vært andre utenforstående vitner til hendelsen.

Hilde Aglen

Politistasjonssjefen: Hilde Aglen ved Ulstein og Hareid politistasjon.

Foto: Arne Flatin / NRK

Været kom brått på

Politiet ble varslet om hendelsen like etter klokken 17.00 søndag ettermiddag. Det var et voldsomt uvær med mye lyn og torden i området da ulykken skjedde. Det var luftambulansen som hentet ut den hardt skadde sammen med en av de avdøde. Like etter hentet et redningshelikopter den siste. Det var den skadde som varslet nødetatene.

Fjellet Melshornet er 668 meter over havet og ligger like utenfor Ålesund. Det er ett populært turmål blant lokale. Turen opp tar rundt to timer, og ulykken skjedde nært toppen, ifølge politiet.