Ulstein-drapet: Tiltalt for forsettlig drap

Tiltalen mot den østeuropeiske mannen i 20-årene som drepte Preben Mikael Dimmen (27) i Ulsteinvik er nå klar.

Ulsteinvik dødsfall

Bak denne døra i Ulsteinvik ble Preben Mikael Dimmen (27) drept i oktober i fjor. Rettssaken starter 10. mars.

Foto: Arne Flatin

Riksadvokaten har nå godkjent tiltalen, og den konkluderer med at den østeuropeiske mannen blir tiltalt etter straffelovens paragraf 233, som betyr forsettlig drap.

Mannen blir også tiltalt for vold, i henhold til straffelovens paragraf 228.

Rettssaken mot mannen som drepte Preben Mikael Dimmen (27) i Ulsteinvik i oktober i fjor, starter i Sunnmøre tingrett i Ålesund mandag 10. mars.

Det er satt av fem rettsdager til saken i tingretten i Ålesund.

Erkjente straffskyld

Den tiltalte erkjente straffskyld da han ble pågrepet og først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Siktelsen ble senere utvidet til forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Da mannen skulle fremstilles for varetektsfengsling første gang, samtykket han til fengsling i fire uker. Fengslingen ble dermed avgjort ved kontorforretning uten at siktede til stede.

Angrepet av naboen

Til nå har tiltalte hatt Ålesund-advokaten Torgeir Langva som sin forsvarer, mens politiadvokat Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt har besørget den innledende behandlingen av saken fra påtalemyndighetens side.

Politiet fikk melding om at tiltalte hadde gått til angrep på Dimmen med en flaske. De to var naboer, og mannen skal ha slått Dimmen gjentatte ganger.

Han ble brakt til sykehus og døde senere av skadene. Da angrepet fant sted, var Dimmen sammen med sin kjæreste, som tidligere hadde vært i et forhold med tiltalte.

Leiligheten i Ulstein

Det var her i dette huset at voldshandlingen som hadde dødelig utfall skjedde.

Foto: Arne Flatin / NRK