Storstilt åpning i Brattvåg

Nytt kunstgress, nye lys, nytt gjerde og ikke minst ny fotballhall. Etter utallige timer med dugnad, kan Brattvåg Idrettslag endelig feire at de er godt rustet til fotballsesongen.

Journalist

– Det nye fotballanlegget i Brattvåg skal ikke bare være til glede for de som liker fotball. Derfor arrangerer vi ulike aktiviteter her i dag, både for store og små, forteller Norun Sønderland Nustad, leder av Brattvåg idrettslags breddeavdeling.

Fest for alle

Norun Sønderland Nustad

Norun Sønderland Nustad gleder seg over at folk strømmer til arrangementet i Brattvåg. – Det er fullt på parkeringsplassen og det auler av blide folk, sier hun.

Foto: Arild Pettersen / NRK

Det var mye på programmet da den nye kunstgressmatta og fotballhallen i Brattvåg skulle åpnes lørdag. Miniturnering, konkurranser i friidrett og triatlon, barneriding, grilling, tombola, seriekamp og konserter – noe for enhver smak, sier Sønderland Nustad:

– Vi hadde lyst å lage en fest for hele familien for å markere at bygda har fått dette flotte anlegget. Det betyr mye for miljøet i Brattvåg at dette anlegget nå står klart, sier Sønderland Nustad.

– Enorm dugnadsånd

Men anlegget har ikke kommet av seg selv. Lokalt næringsliv i Haram har stilt opp med sponsormidler samtidig som medlemmene og foreldrene har lagt ned timevis i dugnadsarbeid.

– Vi har vasket båter for å skaffe penger, lagt gulvet i hallen selv og kjørt hit og dit for å hente utstyr. Jeg er veldig imponert over dugnadsånden. Selv etter så mye arbeid, tar flere av foreldrene på seg doble vaktskift på arrangementet i dag, sier Sønderland Nustad.

Vinni og Olav Stedje spiller

Ordfører Bjørn Sandnes stod for den offisielle åpningen av Brattvåghallen. Akkompagnert av korpsmusikk klippet han snoren. Deretter var det klart for blant annet en lokal Idol-konkurransen før dagens store trekkplaster, Øyvind «Vinni» Sauvik, tar over scenen.

– Vi valgte Vinni fordi både små og store liker han etter han var med i tv-programmet «Hver gang vi møtes». I tilfelle de eldste ikke er helt overbevist, kommer Olav Stedje også. Dette blir en folkefest, sier dugnadsgeneralen.

Døgnvill vinter 2012

Øyvind «Vinni» Sauvik spiller i Brattvåg lørdag.

Foto: Bernt Olsen / NRK

Siste video/lyd

Distrikta kjem til å tape på den nye politireformen. 
Det meiner pensjonert lensmannsbetjent Johan Arnt Overøye. 
Med over 20 års erfaring frå ulike jobbar i politiet kjenner han etaten godt...
Ein drøy månad før seriestart, reiste i dag Kristiansund stadion si første lysmast godkjend for eliteserien. 
Tida er knapp, men klubben lovar å ha heimearenanen klar til seriestart mot Molde 1.april
I dag starta bygginga av den første Hurtigruta på Kleven verft. No venter eit stort arbeid. Konsernsjef i Hurtigruten føler seg trygg på at dei kjem til å få byggje fire ekspedisjonsskip ved Kleven.