NRK Meny
Normal

Sterke publikumstall for Fru Guri

Over 4500 tilskuere så den nye ”Fru Guri av Edøy” i det nye Gurisentret.

Fru Guri

Ingjerd Egeberg i rollen som Guri.

Foto: Wigdis Wollan

Publikumstilstrømningen overgikk det den meste optimistiske hadde trodd, sier prosjektansvarlig Einar Wikan, som altså kan konstatere at over 4500 mennesker har sett årets sju Guri-forestillinger i det nye uteamfiet på Edøya.

- Legger lista

Ordfører og styreformann i Gurisentret Iver Nordseth sier at årets publikumssuksess legger lista for satsinga i åra framover.

- Selv i kuling og øsende regnvær fredagskvelden møtte over 550 tilskuere opp i det nye amfiet. I Gurisentret har Nordmøre nå fått et kultursenter som garantert vil trekke mange ulike arrangement og publikummere i åra framover, sier Nordseth.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Publikum på Edøy

Mye publikum på Edøy.

Foto: Wigdis Wollan

- Gleder oss til neste år

Planlegginga av neste års Fru Guri av Edøy vil starte så snart ferien er over, og årets oppsetting skal evalueres med tanke på både forestilling, logistikk og tekniske utfordringer.

Skuespillere og teamet rundt var samlet til avslutningsfest på Straumen søndag kveld. På vegne av administrasjon og styre rettet produsent Endre Skar en takk til alle som har bidratt til årets suksess.

- Med den mottakelsen og det opplegget som har vært her på Smøla, gleder vi oss stort til neste år. Smølværingene har greid det nok en gang, og signalene jeg har fått fra dugnadsapparat og skuespillere borger godt for en minst like storstilt oppslutning til neste år, sier Skar.