Hopp til innhold

Spjelkavik videre til finalen i Klassequizen: – Veldig, veldig glad!

Ni lag fra hele landet var klare for konkurranse i Klassequizen 1. påskedag. Spjelkavik ungdomsskole i Ålesund gikk videre til finalen, sammen med Hoeggen skole i Trondheim.

Theodor André Nerås, Oda Overvoll Kjersem og Svein Harald Ruud Schmidt fra Spjelkavik ungdomsskole. ​​​​​​​Spjelkavik ungdomsskole fikk 10 poeng i fylkesfinalen, og 1. påskedag gikk de videre i de nasjonale finalerundene.

Theodor André Nerås, Oda Overvoll Kjersem og Svein Harald Ruud Schmidt, fra Spjelkavik ungdomsskole. ​​​​​​​Spjelkavik ungdomsskole fikk 10 poeng i fylkesfinalen, og 1. påskedag gikk de videre i de nasjonale finalerundene.

Foto: Klassequizen / NRK

– Veldig, veldig glad! Hele opplevelsen har vært veldig spesiell og unik. Det har vært kjempespennende i hele dag, sier Oda Overvoll Kjersem.

48 skoler i Møre og Romsdal har konkurrert om å gå videre til landsfinalene i Oslo.

Spjelkavik og Kolvikbakken i Ålesund vant fylkesfinalen og ble dermed blant 36 skoler som skal kjempe i de nasjonale finalerundene.

1. påskedag kjempet Spjelkavik mot åtte andre lag, og de gikk videre sammen med Hoeggen skole Trondheim. Hoeggen skole fikk 51 poeng og Spjelkavik skole fikk 48 poeng.

– Det å være med i Klassequizen har vært veldig kjekt og spennende, men også nervepirrende, sier Oda.

Les også Dette er vinnarane av fylkesfinalen i Klassequizen

Kolvikbakken ungdomsskole i Ålesund og Spjelkavik ungdomsskole i Ålesund er vinnarane av Klassequizen i Møre og Romsdal.

Dette er andre året Spjelkavik er med i landsfinalen. I fjor gikk de ikke videre i de nasjonale finalerundene, men nå gikk det veien. Theodor tror det er flere grunner til at de har kommet til landsfinalene to år på rad.

– Det er mange gode grunner til det. Vi har veldig gode lærere og elever og det er en god kombinasjon, sier Theodor André Nerås.

Theodor André Nerås, Oda Overvoll Kjersem og Svein Harald Ruud Schmidt fra Spjelkavik ungdomsskole.

Theodor André Nerås, Oda Overvoll Kjersem og Svein Harald Ruud Schmidt. I forgrunnen stør programleder Selda Ekiz.

Foto: Klassequizen / NRK

Oda tror styrken deres er at de er allsidige. Svein Harald Ruud Schmidt er enig i at de tre dekker mange tema.

– Men vi sliter litt innen sport og kanskje musikk, sier han. Før reisen til Oslo kunne Svein Harald fortelle at dette ville bli hans første tur til hovedstaden.

– Jeg har kjørt gjennom, men aldri vært der og sett meg rundt, så det blir gøy å se hvordan Oslo er.

Den nasjonale finalen skal sendes på NRK1 lørdag 14 mai. Dit kan også Kolvikbakken ungdomsskole fra Ålesund komme. De var det andre laget som gikk videre fra Møre og Romsdal. Landsfinalen som Kolvikbakken er med i blir sendt lørdag 7. mai kl. 19:50.

9 lag fra hele landet møtes til kunnskapsdyst. Fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

9 lag fra hele landet møtes til kunnskapsdyst. Fra Alta i nord til Kristiansand i sør.