Normal

Vatne: Sp må samarbeide med sentrumspartiene

Etter åtte år i regjering med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti, mener Oddbjørn Vatne at Senterpartiet må være med på å lage et sterkt sentrum for fremtiden.

Oddbjørn Vatne

Senterpartiet sin fremste samferdselspolitiker i Møre og Romsdal, Oddbjørn Vatne, ønsker seg et sterkere sentrum i fremtiden.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Vi er et sentrumsparti, og det er klart at når vi står alene så vil det bli en viss kursendring for vi er blitt så sterkt påvirket av SV og Arbeiderpartiet. Nå har vi sjansen til å finne tilbake til den gamle profilen, sier han.

Dersom KrF og Venstre velger å være støtteparti i Stortinget for den nye regjeringa så vil det åpne for et tettere samarbeid mellom Senterpartiet og disse to partiene mener Vatne.

– Hvis det skulle skje at disse sentrumspartiene, Venstre og Kristelig Folkeparti, skulle bli stående utenfor, så må jeg si at jeg håper at vi får en tilnærming til disse og kan samarbeide om å lage et sterkt sentrum for fremtiden, sier han.

Vil ha en ny allianse

Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre har omtrent seks prosent hver.

Vatne sier at de er små hver for seg, men at de sammen er en vesentlig maktfaktor. Og siden de ligger i sentrum er de vesentlig styrket.

– Jeg tror det er der sjansene våre ligger fremover, og så må en se om fire år hva som blir gjort, men jeg tror at vi må få en allianse, sier han.

Utelukker ikke Sp i en borgerlig regjering

Vatne utelukker ikke at Senterpartiet kan havne i en borgerlig regjering på sikt.

Historisk sett er Sp et borgerlig parti. Nå ser Vatne for seg en kursendring.

– Det er ikke utenkelig, men ikke sammen med Frp. Det er helt umulig, sier han.

– Hva med Høyre?

– Høyre har beveget seg en god del i sin politikk. Dersom det blir Helge Orten-politikk, så står vi ikke så langt fra hverandre, sier Vatne.