Hopp til innhold

Sigrids gledestårer i BBC-studio

Tårene begynte å renne da Sigrid Raabe (20) satt i et BBC-studio og hørte sin egen låt på radio for første gang. «Don´t kill my vibe» ble kåret til den «hotteste låta i verden» da den hadde premiere på BBC for litt over to uker siden.

Sigrid Solbakk Raabe

I løpet av tre dager nådde «Don´t kill my vibe» over en million avspillinger på Spotify. Lørdag ettermiddag var den oppe i over 3,2 millioner.

Tårene begynte å presse på

– Jeg husker da Mr. Jam på BBC Radio 1 spilte låta for første gang. Det var ganske sykt. Da refrenget kom begynte tårene å presse på. De tre minuttene gikk veldig fort. Så begynte de tre fra Island Records også å få tårer i øynene. Alle begynte å grine. Det ble en klemmerunde og det var veldig koselig, sier Sigrid der hun sitter ved flygelet i studioet til produsent og låtskriver Martin Sjølie.

Sigrid skynder seg å legge til at det var gledestårene som kom, men det førte til at produsenten for radioshowet måtte spørre om hun var klar til å begynne å snakke igjen fordi hun snart skulle på lufta.

– Jeg måtte bare tørke tårene og snufse litt, og så var jeg klar, sier Sigrid Solbakk Raabe.

Hun har vokst opp i Ålesund, men er nå bosatt i Bergen. Mens hun gikk på videregående hadde hun et par låter på NRK P3 Urørt, så ble hun kontaktet av det norske selskapet Petroleum Records og da hun i tillegg fikk kontrakt med Island Records i fjor høst var alt klart for en internasjonal karriere.

Laster Twitter-innhold

Uvanlig suksess

Den voldsomme suksessen både i Europa og USA har overrasket mange. En slik pangstart på en internasjonal pop-karriere er det få som opplever.

– Det er ganske unikt at en helt fersk artist får så mye fart i så mange kanaler samtidig. Det har jeg aldri vært med på før, sier produsent og medlåtskriver Martin Sjølie. Han har i flere år samarbeidet med en rekke av de mest kjente norske artistene.

Sigrid Raabe hos Christine

Sigrid sier selv at hun ikke var forberedt på at hun ville få så god internasjonal respons på den nye låta.

– Det er helt utrolig at det som har vært babyen vår nå er ute, og at vi får bekreftet at vi ikke har vært noen tullinger som har brukt så mye tid på en låt.

Nå er Sigrid tilbake i Norge etter en lanseringsturne i Europa og USA. Det blir også flere utenlandsturer de nærmeste dagene. Snart er det konsert på Bylarm i Oslo og til sommeren er det flere festivaler som står for tur. Det kommer nye låter de nærmeste månedene, men Sigrid vil ikke røpe når den neste kommer.

Artist og låtskriver Sigrid Solbakk Raabe frå Ålesund, har denne veka fått mange positive tilbakemeldingar etter at NRK P3 valde ho som Ukas Urørt. P3-programmet gir ukjende artistar sjansen til å nå ut til eit større publikum. Mange musikarar har starta karrieren som Urørt-artist.
Sigrid Raabe har hatt eit heilt spesielt år, etter at ho blei oppdaga på Urørt og er spådd ei lysande musikkkarriere. I helga opptrer ho på Sommarfesten på Giske og i kveld skal ho og bandet halde konsert.