Her klekkes Perla og Rakel

Det er spent stemning i klasserommet i det kyllingene viser seg frem for første gang. – Nå har vi gitt nytt liv, sier førsteklassingene.

Bilder av barn ser på kylling. Rugekar bæres til barn. Nært egg hvor kylling hakker seg ut. Nært kyllinger og barnehender. Nordlandet barneskole

I 21 dager har førsteklassingene på Nordlandet barneskolede ventet. De har fulgt med og krysset av på kalenderen, de har lyst gjennom eggene for å se etter liv, og de har passet på at eggene har hatt det varmt nok.

Hele prosessen har barna fulgt, og nå har de klekket. Av åtte egg de har fulgt nøye med på har det blitt fire kyllinger.

– Barna har vært veldig omsorgsfulle og har likt ansvaret med å passe på dem, sier lærer Tove Heide.

Skal bo i nærområdet

Læreren fikk eggene og rugemaskin fra en bekjent og i tre uker har de stått i klasserommet. Samtidig har lærerne brukt eggene i undervisningen i forbindelse med et tverrfaglig lese- og skriveprosjekt.

– I forbindelse med påske så har vi også snakket om det med nytt liv. De er veldig opptatt av at de har vært med på å gi kyllingene et liv, sier Heide.

Nå i helga bor kyllingene hjemme hos læreren, men mandag er de på plass i klasserommet igjen.

Der skal de bo i en uke frem til påske, før de skal plasseres i Vanndamman i Kristiansund.

– De skal få plass i fugledammen, så de får et hjem etterpå. Og da kan jo barna også besøke dem der når de blir større.

På mandag tror hun det blir mye kos på de små kyllingene Petra, Rakel, Marcus og Martinus.

– De vil jo selvfølgelig veldig gjerne holde dem og klappe dem, og nå skal de få lov til det.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.