Sammenligner Hamed-Allah med Ronaldo

Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation trekker paralleller mellom fredagens tremålsscorer og en av verdens beste spillere etter kampen mot Viking.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-JUVENTUS 179331788

Abderrazak Hamed-Allah og Christiano Ronaldo har noen likheter, ifølge Aalesunds kaptein.

Foto: DANI POZO / Afp

Et seiershungrig AaFK-lag påførte Viking deres første hjemmetap på 19 kamper da de valset over rogalendingene med sifrene 3–1 fredag kveld.

De oransje ble anført av en målfarlig spydspiss ved navn Abderrazak Hamed-Allah, som klatret opp på delt toppscorerplass da han prikket inn hele tre mål bak landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.

Etter scoringene valgte marokkaneren en særs avmålt feiring, der han så vidt tillot seg å trekke på smilebåndene.

– Jeg er ikke sint. Jeg trenger bare å slappe av, sa Hamed-Allah til TV2 etter kampen.

Jonatan Tollås Nation

Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation sier det ikke går an å kritisere Hamed-Allah etter fredagens storspill.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

– Bare se på Ronaldo

Tidligere i uken kunne Sunnmørsposten fortelle at marokkaneren uteble fra trening, og at flere spillere i stallen skal være lettere irritert over Hamed-Allahs «stjernenykker».

At det også har gått litt trått på banen, med fire kamper uten mål og dårlig kroppsspråk, har ført til skriverier i media om dårlig stemning i den oransje troppen.

Aalesund-kaptein Jonatan Tollås Nation vedgår til NRK at det har vært litt murring i troppen den siste uken, men sier det ikke går an å kritisere superspissen etter fredagens forestilling.

Tollås Nation velger å trekke paralleller til en annen kjenning på fotballhimmelen når han skal sammenligne Hamed-Allahs avmålte målfeiring.

– Det er bare å se på Christiano Ronaldo–en av verdens beste fotballspillere. Han scorer mål, men det er slett ikke alltid han feirer eller smiler heller. Det trenger ikke nødvendigvis bety at trives dårlig i klubben sin (Real Madrid). Kanskje det bare er slik han velger å feire av og til, sier kapteinen.

Kulturforskjeller

Også hovedtrener Jan Jönsson tar målfeiringen med knusende ro.

– Jeg ser ikke på dette som noen protest. Han (Hamed-Allah) hadde glimt i øyet både til pause og etter kampen, sier Jönsson.

Han avviser helt og fullt at marokkaneren er en krevende spiller å ha i troppen, og sier at kulturforskjeller og språkproblemer kan ta litt av skylden for enkelte misforståelser.

– Men engelsken hans blir stadig bedre, og fotballintelligensen hans er høy, så dette kommer til å bli bra fremover, sier Jönsson.