Rolls Royce utvider i Ulsteinvik

Offshorebransjen opplever nedgangstider, men hos Rolls Royce i Ulsteinvik skal de oppgradere for 40 millioner.

Geir Sundal og Dag Skarbø

UTVIDER: Leder i Marine Services, Geir Sundal, og plassjef i Rolls-Royce Propulsion, Dag Skarbø informerte om utvidelsene fredag.

Foto: Arne Flatin

For bare elleve dager siden kom beskjeden om at Rolls-Royce må si opp 400 ansatte. Fra før av var 600 andre allerede oppsagt.

Fredag kunne imidlertid bedriften informere om at de vil utvide servicekapasiteten ved propellfabrikken i Ulsteinvik. Med 40 millioner nye kroner fra eieren i England skal avdelingen i Ulsteinvik blant annet pusse opp den gamle høyhallen på området.

– Disse investeringene går til å oppgradere eksisterende bygningsmasser og areal, også skal vi være i stand til å ivareta et større antall enn vi har i dag, sier plassjef, Dag Skarbø til NRK.

Se videoreportasje fra Rolls-Royce i Ulsteinvik:

Rolls Royce i Ulsteinvik har fått 40 millioner kroner til å utvide.

Et marked i vekst

Gjennom oppgraderingen i Ulsteinvik viser selskapet at de tenker langsiktig også i nedgangstider, og de ansatte kunne igjen finne frem smilet.

– Det er veldig bra, alle var veldig positive og dette har vi troen på. Vi satser på at det går bra, sier Even Bjørke.

Rolls-Royce satser på service på utstyr på skip og rigger. Rundt om på alle verdens hav har rundt 30 000 fartøy utstyr fra Rolls-Royce, og derfor er fartøyservice et marked i vekst.

– For å forberede oss på fremtiden vil vi øke kapasiteten. Så vi trenger både lagringsplass og mer krankapasitet og større areal i hallen her, forteller Skarbø.