NRK Meny
Normal

Politiet har neppe video av siktede

Politiet har gjennomgått syklistens video. Den inneholder neppe bilde av mannen som tok livet av Anja Weløy Aarseth.

stengt tursti

En mann syklet på turstiene om lag på det tidspunktet Anja Weløy Aarseth ble drept. Lite tyder på at kameraet på sykkelen fanget opp drapsmannen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Helt fra tiden rundt den begynnende etterforskningen har det vært kjent at en syklist var på fjellet på det aktuelle tidsrommet, og hadde kamera montert på sykkelen.

Yngve Skovly

Politiadvokat Yngve Skovly.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

NRK var i kontakt med mannen, som bekreftet at han hadde levert filmen til politiet. Ut over dette gav ikke mannen flere kommentarer, i frykt for at dette kunne påvirke politiets etterforskning.

I dag bekrefter politiadvokat Ynge Skovly overfor Dagbladet at politiet har mottatt denne videoen. Syklisten forteller til samme nettsted at han har vært inne til avhør. Men etter gjennomgang av videoen opplyser politiet at videoen nok ikke inneholder bilder av siktede.

Politiet ser heller ikke på videoen som et avgjørende bevis. De viktigste bevisene er gjerningsmannens DNA, samt gjerningsmannens tilståelse. Men filmen kan være med på å fortelle mer om omstendighetene og tidspunktet for drapet, sier Skovly til Dagbladet.

– Når det gjelder sånne filmer, hjelper de med å fastslå mer nøyaktig tidspunkt for når ting har skjedd, for eksempel dødstidspunktet, sier Skovly.

Den 23 år gamle siktede mannen har vedgått at han drepte og misbrukte seksuelt Anja Weløy Aarseth. Han nekter for at han har noe med ranet på kiosken «Pluto».

Selv om mannen har vedgått drapet, fortsetter politiet etterforskningen.

– Selv om siktede har erkjent drapet ønsker vi å få tidspunktene helt nøyaktig, sier Skovly til Dagbladet.

Politiet i Ålesund leter fortsatt etter Anja Weløy Aarseths mobiltelefon. Ifølge Skovly har den siktede ikke gitt noen forklaring på hvor mobiltelefonen kan befinne seg.