– Vi mistet to poeng

Kristiansund har tatt 11 av sine 12 poeng på hjemmebane. Søndag var de likevel ikke fornøyd med poengfangsten.

Eliteserien fotball 2017 Kristiansund-Sogndal.

Litt frustrert kan Kristiansunds Andreas Hopmark og trenerne Christian Michelsen og Ole Olsen innse at det ble to tapte poeng.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Kristiansund tok imot Sogndal på Kristiansund stadion søndag. Oppgjøret startet jevnt, men ti minutter før pause jager Jean Alassane Mendy et elendig tilbakespill. Mendy får snappet ballen inne i boksen til Sogndal, og vipper ballen over Mathias Dyngeland og i mål.

– Det er en dårlig ball av Sogndal, keeper turte ikke komme ut, og jeg måtte bare sette ballen i mål, sier Mendy til Eurosport i pausen.

Kjetil Wæhler

Det var mange tøffe dueller.

Foto: Arne Stubhaug / NRK

– I sånne tette kamper får vi ikke mange sjanser, så vi må ta dem, legger han til.

KBK styrte kampen inn til pause, men Sogndal hadde ikke tenkt å gi seg.

– Vi kommer bra i gang, men de kriger seg inn og får en merkelig situasjon der de putter ballen i mål. Vi må ha to mål i andre så går dette bra, sa Sogndal-keeper Mathias Dyngeland til Eurosport.

Og Sogndal starter bedre etter pause. Etter 58 minutter kjemper Eirik Schulze seg frem til skuddposisjon. Skuddet fra distanse går forbi keeper og i lengste hjørne.

Både Kristiansund og Sogndal har 12 poeng etter 11 spilte kamper, men Sogndal på 11.-plass er to plasser høyere opp på Eliteseriens tabell grunnet bedre målforskjell.

– Vi burde vunnet

Etter kampen er ikke målscorer Mendy fornøyd.

Jean Alassane Mendy jubler etter 1-0

Jean Alassane Mendy jubler etter 1–0 scoringen.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

– Jeg føler vi taper to poeng. Vi er på hjemmebane, og de skapte ikke noe. De målet vi får mot oss er for «easy» sier han.

Dan Peter Ulvestad er enig med Mendy.

– Vi er for så vidt fornøyd helt til de scorer på det langskuddet. Men det som skjer etter er vi ikke fornøyd med. Vi får ikke noe trøkk. Det blir litt for utålmodig og det blir for mye frem og tilbake. Vi må lære litt av det og være mer tålmodig, sier han.

– En real fight

KBK-trener Christian Michelsen synes laget har en veldig god periode i slutten av første omgang og kunne ønske de klarte å score et mål til.

– Da er på mange måter kampen veldig satt, men vi jobber og sliter og blir nok litt ensidig i måten vi spiller på. Vi vet vi er farlig når vi får trykket med i bakrommet, men man er alltid litt bitter når man gir fra seg en ledelse, men vi må være litt reflektert opp i dette. Vi har tatt fire poeng på de to siste kampene, og det er bra. Hvis vi fortsetter og tar jevnt og trutt med poeng så blir dette en fin sesong, sier han.

Sogndal- trener Eirik Bakke sier at begge lag hadde sine perioder hvor de var best.

– Det var en krig. Jeg tror vi skal være fornøyde begge to, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..