Politiet planlegger avhør av flere barn

Lørdag skal politiet avhøre barnet til kvinnen som ble drept i Molde natt til onsdag. En gutt i tenåra er fremdeles livstruende skadd.

Åstedet for grov kroppsskade mot en tenåring i Molde.

En tenåring er livstruende skadd etter å ha blitt angrepet i et hus i et sentralt boligstrøk i Molde natt til onsdag.

Foto: Roar Strøm / NRK

Natt til onsdag ble en kvinne i 20-åra drept og en gutt i tenåra livstruende skadd i to ulike hendelser i Molde. En mann i 20-åra er siktet for drap og grov kroppsskade.

Lokalt politi etterforsker saken videre sammen med teknikere fra Kripos, og jobber med å sikre både fysiske og elektroniske spor.

– Vi får mer og mer oversikt etterhvert som etterforskninga skrider fram, men kan ikke gå inn på detaljer, sier politiinspektør Yngve Skovly.

Avhørene av siktede fortsetter fredag. Han har tidligere uttalt at han ikke husker noe av hendelsene natt til onsdag.

Politiet og Kripos jobber på åstedet i Molde der en kvinne ble drept natt til onsdag.

Kripos og lokalt politi jobber på åstedet for drapet i Molde.

Foto: Roar Strøm / NRK

Avhører barn under skolealder

Samtidig gjennomfører politiet avhør av vitner. Fredag og lørdag skal de gjennomføre avhør av flere barn, blant andre et barn under skolealder den siktede mannen hadde med den drepte kvinnen. De to var tidligere gift.

Politiinspektør Yngve Skovly, Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiinspektør Yngve Skovly opplyser at flere barn vil bli avhørt etter at en kvinne ble drept og en tenåring livstruende skadd natt til onsdag.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Det kan være bakenforliggende opplysninger som er interessante. Vi har spesialister som tar seg av dette, svarer Skovly på spørsmål om hva de forventer å få ut av et avhør av et lite barn.

Politiet har tidligere uttalt at ingenting tyder på at barnet var tilstede da drapet skjedde. Barnet er nå i beredskapshjem og har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Et søsken av tenåringen som er livstruende skadd er også blant barna som skal avhøres denne helga.

– Familien er sterk preget

Magne Furuseth, leder kriseteam Molde.

Magne Furuseth leder kriseteamet i Molde kommune. Han forteller om familie og venner av en voldsutsatt tenåring som er sterkt preget.

Foto: Roar Strøm / NRK

Tenåringen som ble utsatt for grov kroppsskade er innlagt på St. Olavs Hospital i Trondheim med livstruende skader. Leder av kriseteamet i Molde kommune, Magne Furuseth, forteller at familien er sterkt preget.

– De har en ungdom som er livstruende skadd. De som har jobbet med å følge dem opp har gjort en formidal jobb med å vise støtte til traumatiserte mennesker.

Furuseth har selv jobbet med å følge opp venner av den skadde tenåringen.

– Det virker som det er godt samhold blant ungdommene rundt ham. De veksler mellom å kjenne på håp om at han kommer tilbake, og å måtte forholde seg til krevende realiteter, sier han.