NRK Meny
Normal

Planene om regionalt helsesenter ble godt mottatt

Planene om et regionalt senter for helseinnovasjon og samhandling på Nordmøre fikk en god mottakelse da det ble presentert for styret i Helse Møre og Romsdal.

Birgit Eliassen og Hilde Jørgensen Gjersvold

Birgit Eliassen og Heidi Jørgensen Gjersvold la frem planene for styret i Helse Møre og Romsdal.

Foto: Trond Vestre / NRK

Det er regionrådet på Nordmøre som har utarbeidet forslaget om et regionalt senter og ønsker at dette skal bli en nasjonal pilot.

Det planlagte regionale senteret skal i følge planene ha et innhold i fire hoveddeler:

  • Telemedisin og velferdsteknologisk senter
  • Øyeblikkelig helsehjelp og tjenester
  • Spesialisthelsetjeneste
  • Livstilssenter

Unikt

– Dette vil gi et bredere og bedre helsetilbud på Nordmøre og ellers i regionen, sa rådmannen i Gjemnes, Birgit Eliassen som la frem planene.

– Jeg skal ikke være bombastisk, men vi har ikke funnet noe liknende andre steder i landet. Så dette mener vi er unikt, sier Heidi Jørgensen Gjersvold som er sekretær for Nordmøre regionråd.

– Spennende

Flere av styremedlemmene ga en svært positiv tilbakemelding etter at regionrådet hadde orientert om planene.

– Dette var veldig interessant. Nøkkelordet her er samhandling. Disse planene er helt i tråd med det som er hovedtanken i samhandllingsreformen, sa Jakob Strand som representerer Pensjonistforbundet i styret i Helse Møre og Romsdal.

– Utrolig spennende. Her er mange gode ideer satt sammen i en pilot-tanke. Så det skal vi følge med på i spenning, sier styremedlem Kirsti Slotsvik til NRK.

– Står ikke i vegen for nytt sykehus

Men administrerende direktør Espen Remme ga samtidig klar beskjed om at helseforetaket jobber etter en bestilling, nemlig å bygge et nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal.

– Det er dette vi jobber etter. Det er ikke de ulike regionrådene som skal bestemme hvor de ulike tilbudene skal være. Men dette er et positivt innspill, sa Espen Remme.

– Dette står ikke i vegen for et nytt sykehus. Overhodet ikke. Regionrådet har vært tydelig på at vi skal ha et nytt fellessykehus. Så er det en dikusjon om hvor det skal ligge, men det er ikke den diskusjonen vi tar her. Dete må komme i tillegg til nytt sykehus for å svare ut alle helseutfordringene som vi får fremover, sier Birgit Eliassen i Nordmøre Regionråd til NRK.