På pallen i Åre: Løseth tangerte karrierebeste

Nina Løseth fra Ålesund kjørte ned til en tredjeplass i verdenscuprennet i svenske Åre

løseth

Nina Løseth kom på pallen for andre gang i karrieren.

Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB scanpix

Løseth lå på andreplass etter førsteomgang, men tapte alt forspranget til første passering i finaleomgangen. Derfra og ned var det en svært jevn kamp med Frida Hansdotter fra Sverige. I mål var Løseth fattige seks hundredeler bak svensken.

Å slippe seg løs

I pausen fortalte Løseth til SVT at hennes største utfordring var å "slippe seg løs" i bakken.

– Jeg har ikke helt klart å slippe kontrollen ennå, men jobber med problemet. I dag kjente jeg likevel at jeg hadde god flyt og at det gikk fort, sa Løseth

Slovakiske Petra Vlhova som ledet etter første omgang, sto igjen på toppen. Vhlova hadde orden på både ski, kropp og nerver, og vant med god margin. Nina Løseth var 65 hundredeler bak Vlhova.

Uten Shiffrin

Siden amerikanske Mikaela Shiffrin ikke stilte til start, var bordet dekke for konkurrentene i Åre. Shiffrin har vært helt suveren så langt i sesongen.

Dette er andre gang i karrieren at Nina Løseth er på pallen i verdenscupen. Forrige gang var i slalåmrennet i Zagreb i januar i år der hun også ble nummer tre.

Dermed var tredjeplassen i Åre tangering av karrierebeste for Nina Løseth.

Også i storslalåm har Løseth vist god form. Lørdag kjørte hun inn til femteplass i Åre. Det er det beste resultatet hun har oppnådd i verdenscupen i storslalåm.