Politiet ønsker private videoopptak fra Sula

Politiet ønsker å kartlegge alle bevegelser fra folk og kjøretøy som var i området der en eldre kvinne skal ha blitt forsøkt voldtatt i en omsorgsbolig på Vågstunet i Maudseidvåg i Sula. Politiet ber nå spesielt om private videoopptak fra området.

Politiet ønsker private videoopptak fra Sula

VIDEO: Politiinspektør Elin Drønnen leder etterforskningen i saken.

Politiet har nå opprettet et eget tipsmottak spesielt for denne saken. Allerede nå har politiet mottatt en rekke tips, og ber nå om mer.

– Vi ønsker observasjoner av biler og personer i området. Dersom noen har private videoopptak fra området er dette av stor interesse, sier politiinspektør Elin Drønnen.

Det var søndag morgen at en eldre kvinne meldte om voldtektsforsøket. Voldtektsforsøket skal ha skjedd natt til søndag, rundt klokka fem. Siden søndag har politiet etterforsket saken, og har også patruljert området.

– Vi etterforsker saken bredt. Vi har begynt med rundspørringer. Vi har allerede vært der og vi fortsetter i dag og i kveld, sier Drønnen.

Sula kommune sendte søndag ut 1700 tekstmeldinger til innbyggere i Sula for å be om tips. I området er mange urolige, ikke minst fordi det er andre gang på kort tid det har oppstått en sak der en eldre kvinne er voldtatt eller forsøkt voldtatt.

– Folk har grunn til å være varsom. Det har vært to saker på kort tid. Folk må gjerne låse dører og stenge vinduer når de legger seg. Vi har fortsatt trøkk på etterforskningen. Det blir patruljer på ettermiddagen og stor aktivitet på ettermiddag- og kveldstid. Vi anbefaler folk til å ta kontakt, sier lensmann Kenneth Huse.

Så langt ønsker ikke etterforskingsledelsen å gå i detaljer om hvor langt de har kommet med etterforskningen. De frykter at gjerningsmannen skal kunne lese seg til opplysninger i saken gjennom media.

Kenneth Huse

Kenneth Huse er lensmann i Sula.

Foto: Berge Myrene / NRK

– Vi kan ikke gå i detaljer om hvilke spor vi har. Vi har tatt de tekniske undersøkelsene som er nødvendig, og begynner nå vitneavhør. Vi studerer video fra overvåkingskamera og vi innhenter opplysninger fra trafikk på mobiltelefoner, sier Drønnen.

Under en presseorientering mandag formiddag kunne etterforskningsledelsen opplyse at kvinnen har bidratt med forklaring som kan vise seg å være vesentlig for etterforskningen.

– Fornærmede har gitt en grundig forklaring til politiet. Men vi kan ikke gå i detaljer på denne, sier Drønnen.

Politiet i Ålesund får nå bistand fra Kripos med den taktiske etterforskningen. Arbeidet forsetter utover ettermiddagen og kvelden. De største ressursene blir satt inn når folk kommer hjem fra jobb og skole i ettermiddag.

Mulig voldtektsforsøk i Sula ved Vågstunet omsorgshjem

Voldtektforsøket skjedde i omsorgsboligene på Vågstunet i Maudseidvåg i Sula.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Politiet ber nå folk i området om å være på vakt og låse dører og lukke vinduer når de legger seg for natten.

– I de to tilfellene har det ikke vært snakk om innbrudd. Vi oppfordrer folk om å låse dørene og lukke vinduene. Hver enkelt må vurdere situasjonen selv. Vi oppfordrer folk om å passe på, sier lensmann Kenneth Huse.

Lensmannskontoret i Sula har nå en dialog med Sula kommune for å sikre seg at tryggheten for innbyggerne blir ivaretatt.

– Folk har grunn til å være varsom. Det har vært to saker på kort tid. Folk må gjerne låse dører og stenge vinduer når de legger seg. Vi skjønner at folk kan være urolige, sier Kenneth Huse.