Hopp til innhold

Nye Orderud-funn i Molde

Privatetterforsker Tore Sandberg hevder at han har funnet ammunisjon i Molde-området som kan kobles til Orderud-drapene.

Orderud gård
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Privatetterforskar Tore Sandberg har de siste dagene gjort nye ammunisjonsfunn i Molde-området. Men han vil ikke si nøyaktig hvor ammunisjonen ble funnet.

Tore Sandberg

Privatetterforsker Tore Sandberg har funnet 439 skudd i Molde som kobles til Orderud-saken.

Foto: Mari Wedø / NRK

-Det er snakk om en bestemt plass. Allerede i 2001 ble riksadvokaten informert om dette huset, og en mulig tilknytning til drapene på Orderud gård. Likevel er ikke noe gjort, forteller Sandberg.

Privatetterforskar Tore Sandberg arbeider for Per og Veronika Orderud. Sandberg er overbevist om at de to er uskyldig dømt

Mer dokumentasjon

Sanberg har funnet 439 skarpe skudd av samme kaliber som Kristin Kirkemo hentet i Molde jula 1998.

-Men disse skuddene er av et annet fabrikat enn de som ble funnet i Kårboligen på Orderud gård. Vi er nå i ferd med å skaffe en langt mer grundig dokumentasjon på hva som har skjedd med våpene før og etter drapene på Orderud gård sier, Sandberg.

På Orderud gård ble det funnet 13 skuddhull. 10 av disse stammer fra et våpen med kaliber 22.

-Det som er interesasant er at det er funnet ammunisjon hjemme hos Lars Grønnerød som har flere ulike kalibrer og fra flere ulike produsenter. Blant annet er det funnet ammunisjon hos Grønnerød av samme type som jeg har funnet i Molde, sier Sandberg.

Per og Veronica Orderud i RedaksjonEN

Per og Veronica Orderud ble dømt for medvirking til drapene på Orderud gård.

Foto: NRK / SCANPIX

-Konsekvensen av vår etterforskning er at det nå bygges opp en dokumentasjon som har langt flere elementer enn hva som ble presentert i retten. Nå vet vi mye mer om hvor de omtalte våpene har vært, opg hvilke adresser som har vært involvert, sier Sandberg.

Privatetterforskeren vil ikke si noe om de nye funnene styrker saken til hans klienter som er Per og Veronica Orderud.

Sanberg hevder også at det finnes personer i Molde-området som vet langt mer om Orderudsaken enn hva som er kommet frem til nå.