Fjerde seier på rappen til Gjeitnes

I dag kapret langrennsløper Kari Vikhagen Gjeitnes fra Molde ukens fjerde seier på rappen i Skandinavisk Cup.

Kari Vikhagen Gjeitnes

Kari Vikhagen Gjeitnes tok søndag sin fjerde seier i Skandinavisk Cup.

I Estland var det søndag sprinter i fri teknikk og der sørget Kari Vikhagen Gjeitnes for en ny seier i Skandinavisk Cup i Joulumäe.

Langrennsløperen fra Molde representerer Henning Skilag, Steinkjer. Kari er opprinnelig fra Skåla-halvøya ved Molde, men bor og studerer i Trondheim.

Hun ble verdensmester i sprint for junior i 2005, og tok NM-sølv i klassisk sprint under Norgesmesterskapet på ski 2008.

– Overrasket over at det gikk så bra

I går ankom Gjeitnes Estland og Joulumäe med to ferske seire fra Madona og Latvia. Først vant hun 5 km klassisk på onsdag, så 10 km fellesstart i fri teknikk torsdag. Lørdag tok hun ukens tredje seier i et finaleheat med fire norske løpere.

– Jeg er litt overrasket over at det har gått så bra. Jeg har ikke gjort det så bra i distanserenn tidligere og aldri vært i nærheten av å vinne slike renn tidligere, sa Kari Vikhagen Gjeitnes til
langrenn.com på torsdag etter to seiere.

Under søndagens sprint fristil kom Sophie Caldwell fra USA på andre plass, og tredje plassen gikk til Linn Sömskar fra Sverige.