Brasiliansk smell for oljeserviceselskap

National Oilwell Varco Norge, som har kontorer i Molde og på Hjelset, mistet tirsdag kontrakter til en verdi av 10 milliarder. Fra før har mange mistet jobben.

National Oilwell Varco Molde

KONTRAKTSMELL: National Oilwell Varcos lokaler i Molde i Møre og Romsdal.

Foto: Roar Strøm / NRK

National Oilwell Varco Norge er inne i en tøff periode, og er blant oljeserviceselskapene i Norge som er blitt rammet hardest av nedgangstidene.

Som NRK tidligere har skrevet om mistet 120 ansatte ved selskapets lokaler i Molde jobben i slutten av august, og tidligere i desember kom nyheten om at all produksjonsvirksomhet på Hjelset i Molde blir lagt ned neste år.

Onsdag ble det klart at selskapet har gått på en ny smell og mistet kontrakter til en verdi av 10 milliarder kroner i Brasil. Selskapene Estaleiro Atlantico Sul S.A. and EAS International Inc. har kansellert avtalene om levering av syv boreutstyrspakker, skriver Dagens Næringsliv.

Halverer stabben

Da 2015 startet hadde National Oilwell Varco cirka 4800 ansatte her i landet, når året nå avsluttes er den stabben halvert.

– Ledelsen i NOVN uttrykker forståelse for at dette skaper usikkerhet blant våre mange ansatte. Vi vil fortsette å legge stor vekt på å gjennomføre en ryddig prosess som ivaretar alle ansatte på best mulig måte i tiden fremover, skrev selskapet i en pressemelding tidligere i måneden.

Det er ventet at kuttene i Molde vil bli gjennomført i andre kvartal av 2016.