NRK Meny
Normal

Nå kan Molde få Enga-revansj og gull

Molde G19 møter Vålerenga i NM-finale på lørdag. Sist gang de møttes ble det stortap på juniorlaget.

MFK juniorlag

JUNIORLAGET: Årets NM-vinnere får delta i UEFA-ungdomsliga til neste år. Som et av årets finalelag fikk Moldes juniorer også delta i Skandinavisk sluttspill forrige helg, og kan bli kvalifisert til nordisk eliteturnering neste høst dersom de vinner NM-finalen.

Foto: P.T. Nilsen / MFK

Årets to finalister møttes i NM G19 Telenor Cup i fjor. Den gang vant Vålerenga 5–0 i 16-delsfinalen.

Nå har Moldes juniorlag spilt seg frem til å ta revansj på laget fra Oslo, men denne gangen i en finale.

– Vi forventer at vi skal prestere bra. Jeg tror det kommer til å bli en jevn kamp og at det blir god fotball, sier hovedtrener Daniel Berg Hestad.

Ville møte Vålerenga

Molde har vunnet NM-finalen seks ganger før (1978/1987/1992/1996/1997/2000), men det er 16 år siden forrige gang de tok med pokalen hjem.

MFK G19

I den fjerde runden av årets NM vant MFKs juniorer 6–0 over Raufoss. I semifinalen mot Lillestrøm var de overlegne med resultatet 6–1.

Foto: P.T. Nilsen / MFK

– På juniorlaget har vi fem spillere i A-stallen. Vi har også vi to spisser som folk har sett mye i eliteserien. Om de har dagen så skal ethver forsvar slite, forteller Berg Hestad.

– Vålerenga har gode spillere, som brukes både i A-laget og på junior. I år har vi et veldig sterkt lag. Vi har spillere med eliteserie- og landslagserfaring, så vi skal ikke stå lavere enn Vålerenga.

Etter semifinalen mot Lillestrøm, som juniorlaget slo 6-1, var det enda ikke klart hvem Molde skulle møte i finalen. I et intervju med fotball.no etter kampen, var trener Thomas Mork klar på hvem de ville møte.

– Det hadde ikke vært oss imot å møte Vålerenga. Det er en tradisjonsrik klubb som alltid har gode juniorlag – og vi ønsker alltid å møte de beste, sa Mork.

Kan bli spill i Skandinavia og Europa

Årets NM-vinnere får delta i UEFA-ungdomsliga til neste år. Som et av årets finalelag fikk Moldes juniorer også delta i Skandinavisk sluttspill forrige helg, og kan bli kvalifisert til nordisk eliteturnering neste høst dersom de vinner NM-finalen.

I det Skandinaviske sluttspillet ble det først en 3–2 seier over Odense før et 1–0 tap mot Rosenborg.

– Nå er vi i gruppespillet, så vi har en liten mulighet til å gå til finalespillet. For å være med neste år må vi vinne cupfinalen på lørdag. Det er spennende å få være med og se hvordan nivået er rundt omkring i både Norden og Europa, sier Berg Hestad.

Molde FK ligger nå på en 2. plass i pulja si, og skal møte Elfsborg helga etter cupfinalen. Denne kampen vil avgjøre plasseringen.

MFK juniorlag

Jubelen var stor etter målfesten mot Lillestrøm og finaleplassen var sikret. Juniorlaget har nå en mulighet for å spille mot junioreliten i Skandinavia og Europa.

Foto: P.T. Nilsen / MFK