NRK Meny
Normal

Nå forsvinner strømmen i nordvest

Ekstremværet Tor tar nå strømmen fra folk på Nordvestlandet. Kvamsøya er helt uten strøm.

Straumlaust Kvamsøy

Bare private lykter lager nå lys i mørkret på Kvamsøya i Sande.

Foto: Anne-Marte S. Beitveit / NRK

Stormen Tor slår til for full styrke, og det er nå øyene like nord for Stad som har mistet strømmen.

Nettselskapet Mørenett melder at beboerne på Kvamsøya ikke kan regne med å få tilbake strømmen før i morgen.

I det samme området er også ferjesambandet Larsnes-Åram-Voksa-Kvamsøya innstilt på grunn av værforholdene.

Kvamsøy straumlaust

På Kvamsøya gjør befolkningen sitt beste nå når strømmen er borte.

Foto: Anne-Marte S.Beitveit

Også i Ørsta ble strømmen koblet ut ved 16.20-tiden. Det var oppdaget et gnistregn på en trafostasjon på Moe, og Mørenett valgte å koble ut strømmen. I Ved 17.30-tida forsvant strømmen på strekningen Bondal-Sæbø-Norangsdal. Disse fikk strømmen tilbake etter kort tid.

Så begynte det å brenne i en stolpe på Eikrem i Sula. Dermed valgte Mørenett å koble ut strømmen i området Mauseidvåg - Sulesund. Det er ikke kjent hvor lang tid det vil ta å reparere linjen på dette stedet. 350 strømkunder ble berørt av dette.

Ved 18.40-tida var det Sande kommune sin tur igjen. Hele området fra Gursken til Åheim er uten strøm. Mørenett kjenner ikke årsaken til dette, og det er dermed umulig å si noe om hvor lenge strømmen blir borte.

Så skjedde3 det i Volda. Færst forsvant strømmen på en linje mellom Straumshamn og Dale. Her kom strømmen tilbake etter kort tid.

Men straks den ene feilen var rettet, forsvant strømmen på strekningen Straumshamn-Folkestad. På grunn av værforholdene kan Mørenett ikke si noe om hvor lang tid det vil ta å utbedre feilen.

Om lag klokka 19.15 ble det klart at hele Vanylven kommune ble uten strøm. Området strekker seg helt til Bjørkedalen og Høydal i Volda. Det blir ute i 2-3 timer melder Mørenett.

På samme tid kom også meldingene om at Harøya i Sandøy er uten strøm.

Også andre steder i Mørenetts område har det vært forbigående problemer i nettet. Mørenett oppdaterer alt om strømbruddene her.