NRK Meny

Sjekker bil i samband med savnet gutt

Politiet sjekker nå en tyskregistrert Audi i samband med at en sju år gammel gutt er savnet i Molde. Bilen bråsnudde i Øksendalstunnellen på vei mellom Molde og Sunndal kort tid etter gutten forsvant fra en bowlinghall i Molde.

Leteaksjon molde redningsmannskaper

Rundt 150 letemannskaper har vært med og søkt etter gutten siden han forsvant mandag kveld.

Foto: Roar Strøm / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

I følge politiet skal bilen ha kjørt mot lysreguleringen, og inn i Øksendalstunellen. Da han møtte mannskapene som arbeidet i tunellen, skal den tyskregistrerte Audien bråsnudd, og kjørt mot Nesset kommune, som er nabokommunen til Molde.

Hendelsen skjedde kort tid etter at den sju år gamle gutten ble meldt savnet. Ove Brudevoll bekrefter at politiet har patruljer i flere kommuner i politdistriktet. .

Pressekontakt for Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Alf Stormo, bekrefter at gutten har forlatt bowlinghallen uten ytterjakke og med bowlingsko. Videre bekrefter han at de har fått tips som de nå etterforsker.

– Vi kan ikke være sikre på hva som har skjedd, derfor velger i å kjøre to løp. Vi leter for fullt i Molde med tanke på at gutten har gått seg bort, og vi etterforsker med tanke på at han er bortført, sier Stormo.

Gutten bor hos fosterfamilie

Stormo bekrefter at sjuåringen var sammen med mor og en representant for barnevernet da han forsvant. Mor er bosatt i Eide, mens gutten er bosatt hos fosterfamilie i Rauma.

Politiet er usikre på hvor far er bosatt.

– Vi vet at mor og far er gift, men vi vet ikke hvor han bor. Det er en av de tingene vi ønsker å finne ut av, sier Stormo.

Stormo bekrefter at politiet ikke har fått kontakt med guttens far. Guttens mor blir nå tatt hånd om av helsepersonell og politi.

Etterlyser med navn og bilde

Nordmøre og Romsdal Politidistrikt gikk like etter midnatt ut med en etterlysning av gutten med navn og bilde.

NRK velger på dette tidspunktet ikke å identifisere den savna sju-åringen fra Litauen.

Siste video/lyd

Det blir no arbeidd med at delar av mannskapet på den arresterte trålaren Remøy skal kunne få reise heim frå Murmansk.
Norske styresmakter arbeider for å finne ei løysing for den arresterte trålaren frå Herøy.

Om bygginga av Nordøyvegen skal kunne kome igang til hausten, må innkrevinga av bompengar godkjennast av Stortinget før sommarferien.
Det er berre tre bønder att i Geiranger. Dei meiner ein ny fellesfjøs er det som må til om det skal vere dyr i turistbygda i framtida.