NRK Meny
Normal

Lå under med to og snudde kampen

– Jeg blir stolt av en slik snuoperasjon, sier KBK-trener Christian Michelsen. Nå skal det mye til for at Kristiansund BK ikke rykker opp.

Christian Michelsen jubler

Nå kan mest sannsynlig Christian Michelsen juble for eliteseriespill neste år - men det tør han ikke helt enda.

Foto: Roar Halten / NRK

Serieleder KBK gikk mandag ut på gressmatta på Jessheim stadion i full visshet om at tre poeng og seier mot Ullensaker/Kisa ville føre dem et monstersteg nærmere opprykk til eliteserien. Men Ull/Kisa på nedrykksplass ga i førsteomgang serielederen store problemer.

Etter 25 minutter scoret Nocolay Solberg for hjemmelaget, før lagkamerat Fredrik Krogstad la på til 2–0 11 minutter senere. Serielederen måtte gå til pause etter å ha fått to baklengsmål imot.

Våknet etter pause

Men etter pausen våknet serielederne.

– Du får vel ikke to mer ulike omganger enn dette, sier KBK-trener Christian Michelsen.

Første omgang var ikke KBK fornøyde med og derfor bestemte laget seg i pausen for å ta grep.

– Vi måtte for det første tro på at vi klarte å snu det. I tillegg så tok vi ut en forsvarsspiller og satt inn en angrepsspiller og pushet opp en kant i mellomrommet, og den formasjonen kledde oss veldig i dag, sier Michelsen.

Og grepene betalte seg.

Allerede etter sju minutter i andre omgang reduserer Sverre Økland til 2–1 på straffespark. Så får Bamba rom på en corner elleve minutter senere og reduserte til 2–2.

Etter 79 minutter får KBK en ny straffe. Sverre Økland satt den andre for dagen sikkert i mål. Økland var nær å øke ledelsen for KBK både på et langskudd som gikk i tverrliggeren, og på straffespark nummer tre for bortelaget, men skuddet gikk over mål.

Ull/Kisa klarte også nesten å utligne, men redning på streken gjorde at Kristiansund vant kampen 3–2 og tok tre viktige poeng.

– Jeg blir stolt av spillerne når man har en slik snuoperasjon. Det er karakter og mental styrke og det viser at vi aldri gir oss, sier Michelsen.

Vil ikke snakke om opprykk

I spillerbussen på vei hjem er det slitne, men glade KBK-spillere, forteller treneren.

– Dette er stekt av guttene, og det er mye smil og energi og motivasjon som nå er på vei hjem.

KBK har åtte poeng ned til tabelltreer Jerv. De to øverste lagene i førstedivisjon rykker opp og dermed skal det mye til at KBK ikke blir det tredje laget fra Møre og Romsdal i eliteserien neste sesong. Men KBK-treneren vil ikke snakke om opprykk.

Hvilken divisjon spiller dere i neste år?

– Hehe, det er vel ikke klart. Per nå er vi et OBOs-liga lag med tre kamper igjen, men lagene bak skal jobbe godt for å ta oss igjen. Nå må den nye målsettingen være å vinne OBOS-ligaen.

Han sier at de fortsatt ikke har nok poeng til å kunne ende helt på topp, så han vil ha fokus på det laget kan gjøre noe med.

– Det gir merskmak det vi opplever i dag så vi gleder oss allerede til neste kamp. Men det er tre steintøffe kamper vi har igjen, sier Michelsen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..