NRK Meny
Normal

Ålesund får 45 nye studenthybler

Kunnskapsdepartementet (KD) har innvilget plass til 45 nye studenthybler på Sørneset i Ålesund.

Høgskolen i Ålesund

Snart blir det lettere for studentene ved Høgskolen i Ålesund å skaffe seg tak over hodet.

Foto: Høgskolen i Ålesund

Svein Gjelseth

Stortingsrepresentant Svein Gjelseth (Ap) sier det er en gledens dag for Sunnmøre.

Foto: Aina Rødal / NRK

– Dette er en skikkelig gledelig nyhet, som forhåpentligvis vil gjøre det lettere for de mange studentene i Ålesund som nesten bor på gata de første dagene i semesteret før de har fått seg tak over hodet.

Det sier stortingsrepresentant Svein Gjelseth (Ap) til NRK.

Han melder at Kunnskapsdepartementet har innvilget plass til 45 nye studentboliger på Sørneset, noe som vil bety at antallet denne typen boliger vil øke til 171.

– Det er en gladdag for Sunnmøre. Selv om det kanskje ikke løser den store mangelen på studentboliger, så bidrar det i alle fall i positiv lei, sier Gjelseth.

Holdt løftet

Ålesund er ikke den eneste studiebyen med presset boligmarked for studenter. Også i Volda og i Molde er behovet stort, men denne gangen er det Sunnmøre som får bevilgninger.

– Regjeringen lovte å bygge 1.000 nye studentboliger per år da de la frem regjeringserklæringen Soria Moria. Det har de nå holdt, sier Gjelseth, og viser til at den rødgrønne regjeringen har sørget for 1.065 nye boliger av denne typen i fjor.

Komplett campus

Eivind Nævdal-Bolstad

Styreleder Eivind Nævdal-Bolstad i Studentsamskipnaden på Sunnmøre.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Styreleder Eivind Nævdal-Bolstad i Studentsamskipnaden på Sunnmøre er naturlig nok svært fornøyd med å få i stand flere studenthybler i Ålesund.

– Nytt studenthus, flere velferdstiltak og nå realisering av nye boliger gjør at Høgskolen i Ålesund begynner å ligne Norges mest komplette campus, sier Bolstad.

Han understreker at Ålesund har hatt et stort behov for studenthybler i lang tid, og sier at dekningsgraden i byen endelig begynner å bli akseptabel.