Legevaktsamarbeid i Møre og Romsdal

 • Planlegger pilotprosjekt

  I dag møtes prosjektgruppa som planlegger ny legevaktordning for åtte kommuner i Romsdal og på Nordmøre. Foruten Molde er Aukra, Midsund, Rauma, Nesset, Sunndal, Eide og Fræna med i det tre-årige nasjonale pilotprosjektet. Legevaktsamarbeidet skal være i gang fra september. Hovedbasen med legevaktsentral blir på Kirkebakken i Molde. I flere av kommunene blir det legevaktsatelitter med helsepersonell som skal kommunisere via video med lege på vakt i Molde. Helsesjef i Molde Henning Fosse og lege Signe Friborg Hjorth leder pilotprosjektet.

  Helsesjef i Molde Henning Fosse og lege Signe Friborg Hjort
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK
 • Vil samarbeide om storlegevakt

  Formannskapet i Aukra går enstemmig inn for å være med i pilotforsøket med et interkommunalt legevaktsamarbeid rundt Molde. Dette er i tråd med forslaget fra rådmannen. Aukra kan dermed bli den sjuende kommunen som blir med i legevaktsamarbeidet. – Konklusjonen ble at dette vil vi være med på. Vi kan ikke stå igjen på perrongen når toget går, sier ordfører Bernhard Riksfjord (Ap) til rbnett.no. Kommunestyret skal gjøre endelig vedtak tirsdag 9. oktober.

  Bernhard Riksfjord
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Kritisk til storlegevakt

  Fastlege Bjørn Otterlei i Aukra er kritisk til forslaget om en felles legevakt i Romsdal, skriver Romsdals Budstikke (krever innlogging). Det er foreslått å utvide Molde interkommunale legevakt til et omfattende legevaktsamarbeid i Romsdal som også skal omfatte Gjemnes og Sunndal. Gjemnes har sagt nei og Sunndal Arbeiderparti vil ikke være med. Otterlei mener avstandene blir for store, og tror det blir vanskelig å håndtere en situasjon der flere hendelser skjer samtidig.

  Bjørn Otterlei
  Foto: Roar Strøm / NRK