Hopp til innhold

Legevaktsamarbeid i Møre og Romsdal

 • Utvidar prosjekt med videolegevakt

  Pilotprosjektet med videolegevakt i Molde og fleire av kommunane rundt, blir i dag utvida til Aukra og Midsund. Ni av dei gamle kommunane i Romsdal og på Nordmøre er med i samarbeidet, der legen er lokalisert på storlegevakta i Molde og pasientane på video frå sjukeheimar i lokalmiljøet, fortel prosjektleiar Signe Hjorth. Etter innspel frå legane er innføringa av videolegevakt i Sunndal utsett til 1.mai og i Rauma til hausten.

  Prosjektleder Signe Hjorth i videolegevaktprosjektet
  Foto: Gunnar Sandvik / Gunnar Sandvik/NRK
 • Videolegevakta utsatt igjen

  Det nasjonale pilotprosjektet med videolegevakt på Nordmøre og i Romsdal er nok en gang forsinket, men starten er nå satt til 10. februar. Fem kommuner er med i storlegevaktsamarbeidet, der en skal prøve ut videolegevakt i et nasjonalt pilotprosjekt. Bakgrunnen er den økende mangelen på fastleger. Det har drøyd med å få alt utstyret til videolegevaktene på plass, men det gir leger og sykepleiere ekstra tid til å øve seg, sier daglig leder i Molde interkommunale legevakt, Roy Skarshaug.

  Roy Skarshaug, daglig leder Molde interkommunale legevakt
  Foto: Gunnar Sandvik/NRK
 • Skal teste videolegevakt

  Ny storlegevakt i Molde for 8 kommunar startar først når nye Molde kommune er i gang frå nyttår. Aukra, Midsund, Eide, Fræna, Molde, Nesset, Rauma og Sunndal er med i samarbeidet. No framover testar dei korleis videolegevakt frå satellittar ute i kommunane vil fungere opp mot den felles storlegevakta lokalisert i Molde. – Videolegevakta er alltid open når legevakta eller fastlegane i distrikta ikkje er tilgjengelege, seier prosjektleiar, assisterande kommuneoverlege i Molde, Signe Friborg Hjort.

  Videolegevakt i Molde
  Foto: Gunnar Sandvik/NRK
 • Halsa er framleis med

  Legevaktsamarbeidet for Halsa, Smøla og Aure skal halde fram. Dette sjølv om Halsa frå nyåret går inn i Heim kommune, og dermed blir ein del av opptaksområdet til St.Olavs hospital. Kommunane hadde møte og bestemte seg for videre samarbeid torsdag. – Geografien er ikkje endra, sjølv om administrasjonsområdet er det, seier Halsa-ordførar Ola Rognskog.

  Ambulanse
  Foto: Ann Helen Gjerde
 • Planlegger pilotprosjekt

  I dag møtes prosjektgruppa som planlegger ny legevaktordning for åtte kommuner i Romsdal og på Nordmøre. Foruten Molde er Aukra, Midsund, Rauma, Nesset, Sunndal, Eide og Fræna med i det tre-årige nasjonale pilotprosjektet. Legevaktsamarbeidet skal være i gang fra september. Hovedbasen med legevaktsentral blir på Kirkebakken i Molde. I flere av kommunene blir det legevaktsatelitter med helsepersonell som skal kommunisere via video med lege på vakt i Molde. Helsesjef i Molde Henning Fosse og lege Signe Friborg Hjorth leder pilotprosjektet.

  Helsesjef i Molde Henning Fosse og lege Signe Friborg Hjort
  Foto: Gunnar Sandvik / NRK