Kvalshaug ny styreleder

John Harry Kvalshaug fra Averøy blir ny styreleder i det nye helseforetaket i Møre og Romsdal.

John Harry Kvalshaug
Foto: Trond Vestre / NRK

Kvalshaug som representerer Senterpartiet, er nå fungerende styreleder i Helse Nordmøre og Romsdal.

Ap-politikeren Petter Bjørdal fra Ørsta blir nestleder. Bjørdal representerer Arbeiderpartiet i fylkestinget i Møre og Romsdal og styremedlem i Helse Sunnmøre.

- Meget skikket

Kolbjørn Almlid

Kolbjørn Almlid (t.v.) har ledet arbeidet i valgkomiteen. Marthe Styve Holte (t.h) er blant medlemmene i det nye styret.

Foto: Trond Vestre / NRK

Styreleder i Helse Midt-Norge, Kolbjørn Almlid, har ledet valgkomiteen. Han mener John Harry Kvalshaug er et godt valg.

- Jeg tror han er meget skikket til å gjøre denne jobben. I styret i Helse Nordmøre og Romsdal har han fremstått som saklig og balansert. Vi mener han vil være i stand til å trekke sammen de ulike interessene her, sier Almlid til NRK.

- Men en del vil vel oppfatte ham som kontroversiell fordi han har en fortid fra et styret som traff kontroversielle beslutninger?

- Dette har jeg jobbet mye med. Jeg har forhørt meg både med Moldemiljøet og Kristiansundmiljøet og begge har sine betnkeligheter. Men dersom du summerer sammen plussene og minusene så fremstår Kvalshaug som veldig nøytral. Han går for de beste løsningene uten å gå ærend for enkeltinteresser, sier Almlid.

Styrets sammensetning

Dette er styret i Helse Møre og Romsdal.:

John Harry Kvalshaug (leder), Petter Bjørdal (nestleder), Britt Sølvi Flem, Marthe Styve Holte, Rigmor Brøste Kjersem, Svein Anders Grimstad, Torbjørg Vanvik, Harald Topphol, Knut Ivar Egset, Charles Austnes, Trine Sevaldsen.

Kolbjørn Almlid sier de har jobbet ut fra gamle forslag på listene, lagt vekt på geografisk fordeling. I tillegg har det vært viktig å få minst 40 prosent av hvert kjønn.

Kontinuitet

Valget av John Harry Kvalshaug som styreleder i det nye helseforetaket i Møre og Romsdal, ble godt mottatt av resten av styret i Helse Midt-Norge. Flere la vekt på betydningen av kontinuitet

Jan Magne Dahle

Jan Magne Dahle er godt fornøyd med det nye styret.

Foto: Trond Vestre / NRK

Både Toril Hovdenak fra Molde og Jan Magne Dahle fra Ørsta mener Kvalshaug er et godt val.

- Han er dyktig, og han er samlende. John Harry Kvalshaug er kanskje den som mest har prøvd å forene motsetningene i styret i Helse Nordmøre og Romsdal, sier Jan Magne Dahle.

- Jeg tror dette blir et veldig godt styre. Det er et styre som ivaretar behovet for kontinuitet slik at vi kan ta med oss det beste fra kulturene fra Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Sunnmøre, sier Toril Hovdenak.

Hovedkontoret for det nye helseforetaket skal ligge i Ålesund. Det er styret i Helse Møre og Romsdal som skal ansatte den nye direktøren.

Styret i Helse Midt-Norge

Styret i Helse Midt-Norge under debatten om det nye helseforetaket i Møre og Romsdal.

Foto: Trond Vestre / NRK

Stedlig ledelse

Flere av styremedlemmene i Helse Midt-Norge mener at det bør være en ledelse ved hvert av de fire sykehusene.

Styreleder Kolbjørn Almlid advarte mot at styret i Helse Midt-Norge blandet seg opp i hvordan det nye helseforetaket skal organiseres.

- Jeg tror dette kommer til å gå veldig bra, men vi må holde oss til den styringslinjen vi har. Det er det nye helseforetaket som skal bestemme om det skal være en stedlig ledelse, sa Almlid.

Det nye helseforetaket som får navnet Helse Møre og Romsdal, skal være på plass innen 1.juli. Det er helseministeren som har bestemt dette.

Berømmer de ansatte

Administrerende direktør i Helse Midt-Norge, Gunnar Bovim, skrøt av de ansatte sitt bidrag til prosessen. Dannelsen av det nye helseforetaket skjer under stort tidspress og er krevende.

- De ansatte har bidratt svært positivt i denne prosessen, sa Bovim og fikk støtte fra mange av styremedlemmene.

Også ledelsen i Helse Midt-Norge fikk skryt for prosessen som er blitt gjennomført så langt.