Hopp til innhold

Koste seg i sommerværet

Fylkesbesøket til kronprinsparet i Møre og Romsdal ble avsluttet med en fjelltur i skikkelig sommervær.

Video Kronprinsparet i Haram

Kronprinsparet på toppen av Litlefjell i Rauma (Foto: NRK/ Remi Sagen)

Turen gikk til Litlefjellet i Vengjesdalen i Rauma. Kronprinsen stilte i grønn langbukse og blå skjorte med lange armer. Dette kan ha vært varmt, siden det var sol og blå himmel.

Turen opp til toppen er på en kilometer og tar omtrent 30 minutter å gå.

Flott utsikt

Skoleklasser tok følge opp sammen med kronprinsparet. I tillegg var det mye pressefolk som ville dokumentere fjellturen.

Kronprinsessen ser på utsikten.

Kronprinsessen ser på utsikten.

Foto: Remi Sagen / NRK

Litlefjellet er et kjent turistmål i Rauma. På toppen er man 785 meter over havet og midt mellom Romsdalshorn og Blånebba. På toppen fikk kronprinsparet se en fantastisk utsikt mot fjellene og naturen.

Les også:

Tente bål

Matpause

Det ble tid for en liten matpause på toppen.

Foto: Remi Sagen / NRK

På toppen av fjellet ble det tid til «bålkos» med kaffe og kaker. Anniken Solli Mork sang «kulokk» fra Waldemar Thranes opera «Et fjelleventyr »og «Litle fuglen», en norsk folkevise.

På kronprinsparets Facebook- side ble det raskt lagt ut et bilde av paret fra toppen med teksten: «Kommunens slagord gir mening: Verdens beste kommune for naturglade mennesker!»

Fjellgeit

Det er ikke bare kronprinsparet som lar seg fascinere av høye fjell og daler i Møre og Romsdal. Hvert år utnevnes det en «årets fjellgeit» i forbindelse med Norsk fjellfestival i Rauma. Og i 2005 var det Dronning Sonja som fikk denne hedersbetegnelsen.

Les også: