NRK Meny
Normal

Kommenterer ikke United-ryktene

Aalesunds keeperkjempe Anders Lindegaard linkes sterkt til Manchester United. Selv er den sympatiske sisteskansen forsiktig i kommentarene sine.

Anders Lindegaard

Anders Lindegaard har fremstått som en svært god sisteskanse for Aalelsund.

Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix

NRK møter Anders Lindegaard på et brennhett Color Line stadion i et sommerlig Ålesund, to dager før sunnmørslaget skal gjøre sitt første sprang ut i europeisk toppfotball.

– Jeg ønsker kun å si to ord. Det er «ingen kommentar», sier Anders Lindegaard til NRK.

Sterke rykter

Det er i dag den danske avisen Ekstra Bladet som presenterer historien om den sterke Lindegaard-interessen i Manchester United. Den engelske toppklubben skal ha hatt speidere for å se på Lindegaard. I det siste skal også manager Alex Fergusson ha studert DVD-er fra Aalesunds kamper.

– Som sagt, jeg har ikke noen kommentarer til dette. Jeg fokuserer på å spille fotball. Så får de andre ta seg av andre ting. Jeg har ikke noen kommentarer om noen klubber i det hele tatt, verken den ene eller den andre, sier Lindegaard.

Les også: United jakter Lindegaard

Store ambisjoner

Helt fra Anders Lindegaard satte sin fot på kunstgresset i Ålesund for første gang har han ikke lagt skjul på at han har ambisjoner om fotballspill i langt større ligaer enn den norske. Og Anders Lindegaard har tidligere erklært at han har eg godt øye til Manchester United.

– Ja, jeg har så klart ambisjoner om å spille på høyest mulig nivå. Jeg har ambisjoner om å bli best. Det er jo ikke noen hemmelighet, sier Lindegaard. Men jeg har ikke noen kommentar nå til om United er en drømmeklubb eller ikke.

Les også: Keeperduellen blir viktig

Er fortsatt Aalesundspiller til høsten

Når NRK møter Anders Lindegaard tirsdag formiddag er han selv klar på at han fortsatt er Aalesundspiller til høsten.

– Ja, det er jeg. Jeg har fremdeles kontrakt med Aalesund i to og et halvt år til. Det er det jeg forholder meg til, sier Lindegaard.

Les: Lindegaard tilbake i AaFK-buret

– Norges beste keeper

Aalesund-trener Ketil Rekdal har tidligere karakterisert Anders Lindegaard som den beste målvakta i norsk serie. Han tar ryktene om en overgang med knusende ro.

– Nå får vi ta det som står skrevet i dag med en klype salt. Det er helt vanlig at klubbene følger med. Vi vet ikke noe om de akkurat nå vurderer Lindegaard som veldig aktuell. Det er det kun de selv som kan svare på. Men at Anders Lindegaard er god nok til å spille for langt bedre klubber enn Aalesund, det er det ikke tvil om.

Aalesund åpne for interessen

Ketil Rekdal omtaler interessen rundt Anders Lindegaard i positive vendinger. Men noen sum vil ikke Redal sette på Lindegaard.

– Nei, noen aktuell salgssum vil jeg ikke sette. Mest mulig selvfølgelig, humrer Rekdal. Men vi skal være veldig stolte over at utenlandske klubber viser interesse for våre spillere, og om han skulle gå, får vi sørge for å få en svært god pris, sier Rekdal.