logo klassequizen 2014
Foto: NRK/Grafikk

Klassequizen i Møre og Romsdal 2017

Oppsummert

Endelig er Klassequizen ute på turné igjen. Her og i ettermiddagssendingene på radio kan du følge konkurransen som skal kåre fylkets smarteste tiendeklassinger!

 • Rindal møter Haramsøy

  Også i semifinalen måtte det en ekstrarunde til for å finne siste finalist i Klassequizen. Etter 12 spørsmål hadde både Tingvoll og Haramsøy fått 9 poeng. Men spørsmålet om hvilken sport som bruker singlesculler skilte lagene. Haramsøy visste at svaret var «roing» og derfor er det de som skal møte Rindal til fylkesfinale 29. mars.

  Deltagerne fra Haramsøy skule
  Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK
 • Hvem tar seg videre fra semifinale?

  Fem lag skal i dag kjempe om å få møte Rindal i fylkesfinalen av Klassequizen. Både Møre, Volda, Tingvoll, Smøla og Haramsøy tok 11 poeng i den inneldende runden, og må derfor konkurrere mot hverandre om finaleplass. Hvordan det går kan du høre på NRK P1 klokka 15.10.

  Semifinalelagene i Møre og Romsdal Klassequiz 2017
  Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK
 • Ni poeng til Helland

  Deltagerne fra Helland skule hadde presset på seg før dagens konkurranse. De ville gjerne gjøre det like bra som deltagerne fra skolen i fjor som vant fylkesfinalen, men det holdt ikke helt inn. Helland skule tok ni poeng. Det tar elevene med knusende ro. De tror læreren deres var mer nervøs enn de var. – Vi vet ikke om han blir så fornøyd, ler dem.

 : Klassequiz fra Brattvåg ungdomsskule
 : Klassequiz fra Vatne ungdomsskole

Flere nyheter fra Møre og Romsdal