logo klassequizen 2014
Foto: NRK/Grafikk

Klassequizen i Møre og Romsdal 2017

Oppsummert

Endelig er Klassequizen ute på turné igjen. Her og i ettermiddagssendingene på radio kan du følge konkurransen som skal kåre fylkets smarteste tiendeklassinger!

  • Rindal møter Haramsøy

    Også i semifinalen måtte det en ekstrarunde til for å finne siste finalist i Klassequizen. Etter 12 spørsmål hadde både Tingvoll og Haramsøy fått 9 poeng. Men spørsmålet om hvilken sport som bruker singlesculler skilte lagene. Haramsøy visste at svaret var «roing» og derfor er det de som skal møte Rindal til fylkesfinale 29. mars.

    Deltagerne fra Haramsøy skule
    Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK
  • Ni poeng til Helland

    Deltagerne fra Helland skule hadde presset på seg før dagens konkurranse. De ville gjerne gjøre det like bra som deltagerne fra skolen i fjor som vant fylkesfinalen, men det holdt ikke helt inn. Helland skule tok ni poeng. Det tar elevene med knusende ro. De tror læreren deres var mer nervøs enn de var. – Vi vet ikke om han blir så fornøyd, ler dem.

 : Klassequiz fra Brattvåg ungdomsskule
 : Klassequiz fra Vatne ungdomsskole
 : Klassequiz fra Hustad barne- og ungdomsskole

Siste video/lyd

Norges jeger- og fiskerforbund ber kommunane ta ansvar - når Statskog sel seg ut av Møre og Romsdal. Forbundet vil at kommunane skal kjøpe eigedomane for å sikre at folk flest framleis kan jakte.
Alle naudetatane har vore på skulebenken i Molde. Samarbeid er fokus, og i dag var tid for å teste det dei hadde lært.
Snøen kom overraskande på mange denne veka. I Ålesund har kommunen avslutta brøyteberedskapen for sesongen. Det har mellom anna ført til ekstra ventetid for å rydde småvegane. Andre igjen - skor seg på dette.