NRK Meny
Normal

KBK-treneren: – Presset er på Brann

Christian Michelsen og Kristiansund BK nyter livet i toppen av 1. divisjon. Han mener presset ligger på Brann før oppgjøret klubben imellom søndag. Samtidig takker han Ole Gunnar Solskjær og kommenterer Mini Jakobsens sleivspark.

Christian Michelsen

TRENEREN: Christian Michelsen har ledet KBK til en foreløpig 2. plass i 1. divisjon. Søndag har han og laget muligheten til å ta viktige poeng mot tabellrival Brann.

Foto: Roar Halten

Brann-trener Lars Arne Nilsen

BRANN: Det er tidligere Hødd-trener, og hans Brann-lag, som kommer på besøk til Kristiansund kommende søndag.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Kristiansund Ballklubb er, i manges øyne, årets overraskelse i norsk 1. divisjon. Nordmøringene har hevdet seg blant de beste lagene i divisjonen tidligere, men aldri før har de vært i en like god posisjon som nå.

Fem kamper gjenstår av sesongen og laget ligger på 2. plass, likt på poeng, men foran Brann på målforskjell.

Søndag er det nettopp bergenserne som gjester Kristiansund Stadion.

– Alle kristiansundere, spillere, støttespillere og det som er – det er bare å gå inn med masse energi og glede, og smil om munnen, også vet vi at det er Brann som sitter med presset, mener trener, Christian Michelsen.

Vinn-vinn situasjon

Solskjær

KRISTIANSUNDER: Ole Gunnar Solskjær har bidratt med sin kunnskap på noen av KBKs treninger denne sesongen.

Foto: David Rawcliffe/Propaganda / NTB scanpix

39-åringen har ledet den kun 12 år gamle klubben med stødig hånd gjennom høstsesongen, og på de åtte siste kampene er det blitt sju seire. Den gode formen har ført dem forbi tidligere eliteserieklubber som Brann og Sandnes Ulf, og oppi ryggen på serieleder Sogndal.

Ifølge Michelsen har seiersoppskriften vært å holde fokus på egne oppgaver og å ta en kamp av gangen. Likevel innrømmer han at det bruser litt ekstra i blodet før Brann kommer på besøk.

En kamp som kan sikre de avgjørende poeng i kampen om direkte opprykk.

– Jeg lyger hvis jeg sier at dette ikke er noe som har lagt i bakhodet. Dette er en vinn-vinn situasjon for oss, og slik kommer det også til å være de siste rundene. Vi gir bånn gass, og synes det er utrolig morsomt å spille fotball for tiden, sier treneren.

– Artig om Solskjær blir KBK-manager

Mini Jakobsen

FOTBALLEKSPERT: Mini Jakobsen mener Kristiansund ikke har noe i eliteserien å gjøre.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Som en ung og fersk klubb er det først nå de opplever det voksende engasjement rundt det de driver med.

– Gode opplevelser, store opplevelser, og morsomme opplevelser – det er noe som får opp øynene til flere og jeg merker selv at det er en voksende entusiasme. Det er stadig vekk folk som kommer bort og kakker meg på skulderen og har lyst til å slå av en fotballprat, forteller Michelsen.

En viss Ole Gunnar Solskjær har også engasjert seg i klubben det siste året. Den profilerte treneren har stått uten fast jobb en stund, og har derfor hjulpet til i KBK i hjembyen Kristiansund.

Han og Michelsen er gode kamerater og kolleger.

– Vi er så glad for at han er med og hjelper oss, og for å være helt ærlig: Hvis han hadde hatt lyst på managerjobben i KBK, er det ingenting som hadde vært artigere, sier Kristiansund-trener med et smil om munnen.

– Han har en stor kjeft og en liten kropp

Også blant landets fotballeksperter har den lille klubben fra nordvest gjort seg bemerket. I et fotballprogram på TV2 uttalte Mini Jakobsen at laget ikke har noe i eliteserien å gjøre.

Michelsen tar imidlertid ikke bodøværingen altfor seriøst.

– Det en gang sånn at det er ingenting som blir så fort historie som fotballspillere, også prøver man i krampetrekninger å få litt overskrifter, og det er nok det han har prøvd på i denne sammenhengen. Jeg tror han innerst inne synes det er dritartig at Kristiansund er med og kjemper om opprykk, sier treneren.

– Han har en stor kjeft og en liten kropp. Det er bare artig at han er med og skaper litt ekstra trøkk, legger han til.