Hopp til innhold

Kari (72) har samlet 11.000 underskrifter

Engasjementet for videre akuttkirurgi ved sykehuset i Volda er stort, men få kan matche 72 år gamle, Kari Ristesund.

Kari Ristesund

ENGASJERT: Kari Ristesund har samlet inn over 11 000 underskrifter.

Foto: Arne Flatin/NRK

Rune Heggedal overlege Volda

LEGE: Rune Heggedal er overlege ved sykehuset i Volda.

Foto: Arne Flatin/NRK

Kampen for å beholde akuttkirurgien ved sykehuset i Volda har pågått lenge og i fjor høst møtte nærmere 10 000 mennesker opp for å gå i fakkeltog.

Og fortsatt kjemper flere for sykehuset på Søre Sunnmøre. Blant dem 72 år gamle Kari Ristesund. Hun har samlet inn flere tusen underskrifter fra flere kommuner i området som hun skal gi til statssekretæren i Helsedepartementet tirsdag.

Mandag satt hun seg på bussen i retning hovedstaden med en koffert full av underskrifter.

– Her er over 11 000 underskrifter, og det er mange timers innsats. Det er navn fra mange plasser og folk som skriver lykke til og både det ene og det andre, forteller Ristesund.

Setter pris på engasjementet

– Vi må også ta vare på de små sykehusene og særlig her ved kysten der vi bor. Det er lange avstander og vanskelig å komme til. Vi trenger de små sykehusene mer enn noen gang, mener hun.

Og ved sykehuset i Volda setter de pris på engasjementet.

– Vi mener at vi trenger akuttkirurgi for å ha et sykehus og det er publikum enig i. Det er fantastisk å ha en slik støtte i befolkningen. Det var et voldsomt oppmøte i fakkeltoget og vi har hele tiden følt at befolkningen støtter oss, sier overlege, Rune Heggedal.

– Denne må jeg ta godt vare på på reisen og til i morgen, sier Ristesund til NRK før hun stiger om bord i bussen i retning Oslo og Helsedepartementet.