NRK Meny
Normal

Kanonstart på serien for Aafk

Aalesund topper eliteserien i fotball med 6 poeng, fem mål og null baklengs.

Tor Hogne Aarøy og Aafk topper eliteserien.
Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Aalesund vant 2-0, og var mest effektive da Hønefoss debuterte på hjemmebane i eliteserien. Dermed inntok laget tabelltoppen. Hønefoss hadde sine sjanser, men måtte igjen gå av banen uten nettkjenning.

Vil beholde tabelltopp

Rekordrask scoring

Det gikk nøyaktig 40 sekunder før Aalesund satte den første spikeren i kista til hjemmedebuterende Hønefoss. Aalesund gikk rett fra avspark og overrumplet vertene før de var kommet skikkelig i gang. Demar Phillips var sist på ballen før den gikk forbi en litt passiv Thomas Solvoll.

Hønefoss kom seg etter kalddusjen og skapte flere muligheter som førte til noen gode avslutninger.Hønefoss hadde vel så mye av spillet utover i omgangen, men gjestene med spesielt Phillips på venstrekanten var farlige hver gang de fikk brudd og kom til kjappe overganger.

Slik gikk dagens kamp

Dagens dobbel for Philips

Og det var nettopp Phillips som doblet borteledelsen i omgangens
siste minutt da han vant duellen med keeper Solvoll og sendte
ballen opp i nettaket.

Spillemessig var det ikke den store forskjellen på lagene, men sunnmøringene viste langt større effektivitet når sjansene bød seg. De siste25 minuttene kom vertene mer med og produserte flere gode muligheter uten at ballen ville over streken.

Alt i alt vant Aalesund fortjent, og de 2775 på tribunene fikk ikke oppleve den store suksessen for Hønefoss i den historiske hjemmedebuten i eliteserien. Best hos Hønefoss var midtstopper Kristjan Ørn Sigurdsson, mens tomålsscorer Demar Phillips ble dagens mann hos Aalesund, selv om han bare spilte en omgang. På overtid ble hjemmelagets Christian Traore utvist etter to gule kort. (©NTB)