Kan få plass i sentralstyret i Unge Høyre: – Dette blir veldig gøy

Ålesunderen Syver Hanken er innstilt til en plass i sentralstyret i Unge Høyre.

Syver Hanken

Syver Hanken i samtale med en annen ung Høyre-politiker i Møre og Romsdal, Peder Gjerstad.

Foto: Trond Vestre / NRK

21-åringen som ble valgt inn i fylkestinget i Møre og Romsdal i fjor høst, sier at han er sulten på å drive politikk.

Dette blir en en spennende arena med mange muligheter, mener Hanken.

– Dette blir jo veldig gøy. Alle som har vært med i Unge Høyre drømmer jo om å få være med på det øverste nivået og bidra til å bygge organisasjonen videre. Så jeg håper at dette går i orden og i såfall gleder jeg meg veldig til å begynne, sier Syver Hanken.

Muligheter

Han har vært leder i Møre og Romsdal Unge Høyre. 18 år gammel vant han Unge Høyres eliteprogram. Under nominasjonen til Høyres fylkestingsliste fikk han en sikker femteplass og kom inn i fylkestinget etter valget i 20015.

Syver Hanken har også litt å slekte på. Han er broren til Svein Helge Hanken som har sittet i bystyret og fylkestinget for Høyre og ble nominert til en tredjeplass på Høyres stortingsvalgliste i Møre og Romsdal i 2009.

– En plass i sentralstyret gir meg muligheten til å utvikle en organisasjon som har gitt meg veldig mye opp gjennom årene. Jeg får muligheten til å drive med talentutvikling og påvirkning inn mot det største regjeringspartiet, sier Syver Hanken.

Jobbe for stortingsgruppa

Det er også tydelig at partiet ser et potensiale i den unge ålesunderen. Allerede fra mandag drar han til Oslo for å starte som trainee i Høyres stortingsgruppe.

– Jeg kommer til å jobbe som sommerpraktikant for Høyres stortingsgruppe og drive mye med det medietekniske arbeidet der. Dette er et arbeid der jeg får muligheten til å møte mange stortingsrepresentanter og se hvordan det fungerer, sier Syver Hanken.