Kampen for å overleve: – Dette er en kjærlighetserklæring

En ny video skal vekke kampånden blant tilhengerne til AaFK som kjemper for å overleve i eliteserien.

Aalesund - Strømsgodset 2 - 1
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Videoen "Kampen for å overleve" skal vises på storskjerm på Color Line Stadion søndag der Aalesund tar imot Strømsgodset. Aalesund ligger på kvalifiseringsplassen før kampen og risikerer å rykke ned.

Overlevelsesgave

Arild Traa

Arild Traa er initiativtaker og tekstforfatter til den nye videoen.

Foto: Privat

Arild Traa er tekstforfatter og Terje Sporsem leser tekstene til melodi av Number Seven Deli. Rune Berg har mikset lyden, mens 17 år gamle Martin Giskegjerde har satt sammen filmmaterialet til videoen som de har kalt en overlevelsesgave til Aalesund FK og Sunnmøre.

– Dette er en kjærlighetserklæring. Jeg elsker Sunnmøre, jeg elsker Ålesund og jeg elsker AaFK, sier tekstforfatter Arild Traa som er fra Valderøya, men bosatt i Bergen.

– Kjæresten min venter barn om åtte dager så det blir liksom to babyer på en gang dette her, sier Traa som blir i fyr og flamme når han begynner å snakke om videoen.

Avgjørende

Det er den lite hyggelige tabellsituasjonen og den synkende entusiasmen rundt Aalesunds Fotballklubb som er bakgrunn for initiativet. Arild Traa mener det er helt avgjørende for Ålesund og Sunnmøre at Aalesunds Fotballklubb som merkevare og samlingspunkt holder seg i eliteserien.

– Et nedrykk har vi ikke råd til. Det er ikke gitt at vi kommer direkte opp igjen heller. Dette er en kamp for å overleve, og det er en kamp vi må vinne. Og folk må støtte opp rundt spillerne og klubben. Jeg håper videoen skaper den entusiasmen som vi trenger nå, sier Arild Traa.

– Vi er veldig glade for gaven. Dette er et utrolig rørende og inspirerende initiativ, sier markedssjef i Aalesunds Fotballklubb, Kjell Slinning.

Å røre folk

Martin Giskegjerde

17 år gamle Martin Giskegjerde har hatt en viktig rolle i den nye videoen.

Foto: Magnus Gamlem / NRK

17 år gamle Martin Giskegjerde har reist Sunnmøre rundt med et kamera og gjort opptak som han har klipt sammen.

– Målet er å røre folk og kanskje få frem en liten tåre i øyekroken, sier Martin Giskegjerde som var gjest i NRK sin ettermiddagsending torsdag.

Aafk-spelarar jublar