Jenny Klinge på Sp-toppen

Nominasjonsnemnda i Møre og Romsdal Senterparti har foreslått Jenny Klinge som førstekandidat til stortingsvalget i 2017

Jenny Klinge

Jenny Klinge er det opplagte førstevalget for Senterpartiet i Møre og Romsdal

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Jenny Klinge som har ni år bak seg som stortingsrepresentant, har vært en markant politiker i både i riksmediene og i regionale medier og har siden 2009 hatt plass i Stortingets justiskomitè. Hun var et opplagt valg som førstekandidat

Klinge var vararepresentant i perioden 2005-2009, men var fast møtende stortingsrepresentant i deler av perioden. Hun har tidligere også vært fylkespolitiker og varaordfører i Surnadal.

– Jenny har vært en god talsperson for Møre og Romsdal og selv om hun er nordmøring har hun jobbet for hele fylket. Hun har også vært flink til å markere Senterpartiet i media. Vi er veldig fornøyd med den jobben hun gjør, sier leder av nominasjonsnemnda, Lise Marie Ness Klungland.

Ung andrekandidat

Marit Krogsæter

Marit Nerås Krogsæter er foreslått på andreplass på Senterpartiets stortingsvalgliste.

Foto: Trond Vestre / NRK

På andreplass har nominasjonsnemnda foreslått Marit Nerås Krogsæter fra Haram som dermed rykker frem en plass på listen. 24-åringen var tredjekandidat ved stortingsvalget i 2013. Hun leder kultur- og folkehelseutvalget i fylket og er den yngste noensinne som leder av utvalget.

Deretter følger Geir Inge Lien som er ordfører i Vestnes, og Olav Myklebust fra Sande på de neste plassene.

Erling Laugsund fra Averøy som er leder i Senterungdommen sentralt, er foreslått på en 6.plass. Også 24-åringen Ingrid Waagen som er medlem av formannskapet i Tingvoll, og leder i Senterungdommen i Møre og Romsdal, Sondre Ormset har fått plass på lista.

– Dette er en veldig ung liste, med en gjennomsnittsalder på 42 år, sier lederen av nominasjonsnemnda.

Gode målinger

Siden stortingsvalget i 2001 har Senterpartiet måtte kjempe for å holde stortingsmandatet i Møre og Romsdal. I de tre siste stortingsvalgene har det skjedd med god margin, med resultater over 8 prosent.

De siste månedene har partiet hatt gode målinger både i nasjonale medier og i Møre og Romsdal. Mye kan tyde på at Senterpartiet går mot sitt beste stortingsvalg i Møre og Romsdal på mange år.

Den endelige stortingsvalglisten blir avgjort under nominasjonsmøtet 26.november.