To straffebom kostet Molde avansementet

Ett straffemål på tre forsøk, ett rødt kort og tre lynraske mål fra gjestene. Molde mot Dinamo Zagreb var en kamp som inneholdt alt.

Molde - Dinamo

SCORING: Det var Dinamo Zagreb som fikk mest å juble for i kampen mot Molde.

Kamara

DEPPER: Ola Kamara er fortvilt etter å ha brent et straffespark mot Dinamo Zagreb.

Historien om Moldes vei til mesterligaen kunne sett helt annerledes ut hadde de satt alle de tre straffesparkene dommer Mark Oliver tildelte laget.

Men der Molde var alt annet enn effektiv, var Dinamo Zagreb dødelige i den andre enden av banen.

Etter at Ola Kamara hadde brent kveldens første straffe, puttet kroatene tre scoringer mellom det 17 og 22 minutt. Gjestene punkterte nærmest kampen da Moldes forsvarsspill var på det aller verste.

Molde var derimot fryktelig nærme å hente inn igjen Dinamos ledelse, og reduserte både en og to og tre ganger.

De klarte imidlertid ikke å få det siste målet som ville sendt dem videre i mesterligakvalifiseringen, og kroatene gikk dermed videre på bortemålsregelen. Det betyr at Molde skal spille play-off til europaligaen i stedet.

To straffebom i første omgang

Singh

BOM: Heller ikke Harmeet Singh klarte å sette sitt straffespark i mål.

Allerede etter syv minutter fikk Molde straffe, men Ola Kamara blåste den høyt over venstre kryss. Og ti minutter etter startet Dinamos effektive scoringsperiode.

Først utnyttet Marko Pjaca Martin Linnes' forsvarsblemme. Høyrebacken skulle spille ballen tilbake til keeper Ethan Horvath, men tilbakespillet var for svakt. En våken Pjaca snappet ballen og trillet den i mål.

Like etter kranglet Arijan Ademi ballen i mål etter mye rot i Moldes sekstenmeter, før Marko Rog headet inn Dinamos tredje fra kloss hold noen minutter senere. Horvath reddet først et skudd, men måtte gi retur – en retur som Rog enkelt satt i kassa.

Ett minutt før pause fikk Harmeet Singh muligheten fra straffemerket, men han skjøt ballen i keeperhøyde og Eduardo i Dinamo-buret slo ballen unna.

Intens sluttspurt

Forren

RØDT KORT: Vegard Forren blir sendt av banen av dommer Mark Oliver.

Fem minutter inn i andre omgang fikk Molde straffen som de endelig klarte å sette i mål. Mohamed Elyounoussi sendte keeper feil vei og ballen trillet enkelt i mål.

Det stod 3–2 på Aker Stadion og Molde fikk igjen et håp om å gå videre til neste runde. Etter 70 minutter ble derimot deres solide midtstopper Vegard Forren utvist og mange trodde at det endelig var over.

Ola Kamara sørget for en voldsomt spennende sluttspurt, da han satt Eirik Hestads presise innlegg i mål. Molde presset på, selv med 10 mann, men klarte ikke å få den siste og avgjørende scoringen.