Høyre hardt ut mot Frps Frank Sve: – Det er på grunn av hans personlige egenskaper

Stranda Høyre avviser et samarbeid med Frp der Frank Sve er ordførerkandidat.

Frank Sve

KRITIKK: Høyre går hardt ut og sier at de nekter å samarbeide med Frp hvis Frank Sve er ordførerkandidat. Det har han ingen forståelse for.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Valglogo

Frank Sve var ordfører i Stranda kommune i åtte år før han måtte gi fra seg klubba til Senterpartiets Jan Ove Tryggestad for fire år siden. Uten Høyre kan det bli tyngre å komme tilbake.

Facebook-sida til lokalpartiet skriver Høyre sin ordførerkandidat, Svein Erik Rimstad, at Sve ikke har de egenskapene som skal til for å være en samlende ordfører for borgerlig side.

«I sitt valprogram skriv Frank Sve «Årets kommuneval er eit direkte ordførarval. Anten Frank Sve eller ein ordførarkandidat frå dei raud/grøne partia». Med dette seier Sve at Høgre er eit uvesentlig parti. Dette er noko vi i Høgre på ingen måte kan akseptere», står det i Facebook-innlegget.

– Mangler egenskapen til å lytte

Rimstad sier at de er åpne for å samarbeide med Frp, men på ingen måte hvis Sve er ordførerkandidat.

Svein Erik Rimstad, ordførerkandidat Høyre i Stranda

Høyre sin ordførerkandidat, Svein Erik Rimstad, vil ikke samarbeide med Frp hvis Sve er ordførerkandidat.

Foto: Privat

– Det er på grunn av personlige egenskaper – spesielt når det gjelder å lytte til andre. Det mangler Sve.

Rimstad fortsetter slik på Facebook:

«Etter valet har Høgre 3 val, vi kan samarbeide med dei raudgrøne, vi kan gå i opposisjon, eller vi kan samarbeide med Frp; men då utan Frank Sve som ordførarkandidat. Av retorikken som har kome etter at Sve fekk denne meldinga kan det sjå ut som at han set sitt kandidatur framfor eit borgarleg samarbeid».

– Dette overrasker meg

Sve har ingen forståelse for uttalelsene fra Rimstad og Høyre.

– Det er sjelden man blir servert et slikt lavmål før valget, sier Sve som ikke setter pris på det han kallet et personangrep.

Han mener de har hatt en veldig god valgperiode de siste fire årene, og syns det ikke passer seg å komme med slike uttalelser før folket har kommet med dommen i valget.

– Vi har hittil samarbeidet godt med alle partiene, ikke minst med ordfører. Det har vært rolig. Dette overrasker meg, sier Sve.

Hva er alternativet?

– Uten Høyre, hva gjør du da?

– Det er valgresultatet som avgjør fordelingen av antall mandater. Vi har vært veldig nære et rent flertall tidligere og gjort veldig gode valg på Stranda. Venstre har hittil ikke tatt side med noen, og så får vi se hva resten gjør, sier Sve.

Men spørsmålet er også hvilke alternativer Høyre har når partiet har sagt nei til Sve.

– Alternativet er å stå alene i opposisjon, men blir det vanskelig kan vi også samarbeide med andre. Vi får se, sier Rimstad.