NRK Meny
Normal

Hoseth debuterer mot Start

Det er ventet at Magne Hoseth får sin debut for Aalesund i eliterseriekampen mot Start søndag.

Magne Hoseth har signert

Mange er spent på hva Magne Hoseth kan få til i AaFk-trøya.

Foto: aafk.no

Mange ble overrasket da den tidligere Molde-spilleren signerte for Aalesund for litt over en uke siden. Kontrakten med Aalesund gjelder ut 2015-sesongen.

Hoseth gikk glipp av bortekampen mot Bodø-Glimt sist helg på grunn av en halsbetennelse, men mot Start er han klar for kamp.

Den frittalende averøyingen har ikke akkurat vært Aafk-supporternes favoritt, men mot Start søndag får sjansen til å spille seg inn supporternes hjerter.

Magne Hoseth var i mange år en av Moldes beste og mest populære spillere. I NM-finalen mot Rosenborg i 2013 scoret han ett av målene da Molde vant 4-2. Senere gikk han til Stabæk og deretter til Viking.

Hoseth har også spilt for København og Vålerenga.

Hjemmedebut for Riise

Bjørn Helge Riise med ball på Color Line

Bjørn Helge Riise får sin hjemmedebut mot Start.

Foto: Remi Sagen / NRK

For Bjørn Helge Riise blir kampen mot Start den første på hjemmebane etter overgangen fra Lillestrøm.

Også Riises overgang kom som en stor overraskelse, først og fremst på grunn av det betente forholdet mellom Aalesund og Riise-familien gjennom mange år.

Bjørn Helge Riise var med fra start mot Bodø-Glimt sist helg, men kunne ikke forhindre et 1-0 tap mot Glimt.

Kampen for å overleve

Både Aalesund og Start kjemper en knallhard kamp for å komme seg ut av nedrykksstriden. Før søndagens kamp har begge lagene 19 poeng, men Start har bedre målforskjell.

Begge lagene har tre poeng ned til kvalifiseringsplassen der Tromsø befinner seg for øyeblikket. En seier i søndagens kamp vil være gull verdt.

Aalesund fikk en elendig start på 2015-sesongen med Harald Aabrekk som trener. Aabrekk fikk sparken og Trond Fredriksen overtok. Trenerskiftet ga umiddelbart resultat med flere seire til Aalesund, men senere har laget slitt.

Slipper inn mye mål

Det er særlig defensivt at Aalesund har hatt problemer i år. Laget har sluppet inn 37 mål. Aalesund har aldri sluppet inn flere mål enn i 2015.

Det er særlig på bortebane at Aalesund har vært i det gavmilde hjørnet. Hele 24 baklengs er det blitt så langt 2015.

Aalesund og Start har møtt hverandre 15 ganger i eliteserien. Aalesund har seks seirer, Start fem, mens fire kamper har endt uavgjort.

Men på hjemmebane har Aalesund slitt mot Start. Av sju eliteseriekamper mot Start på eget gress har Aalesund bare vunnet en gang. Det var i 2010 da Aalesund vant 2-0.