- Nå er det bare å gratulere Stabæk

ULSTEINVIK (nrk.no): En skuffet Hødd-trener mente mulighetene til direkte opprykk forsvant med poengtapet mot Kristiansund.

Lars Arne Nilsen etter Hødd-KBK

Hødd-trener Lars Arne Nilsen var tydelig skuffet etter at to poeng glapp i opprykksstriden.

Foto: Allan Rune Eikrem / NRK

Det var stor skuffelse i Hødd-leiren etter at lokaloppgjøret mot Kristiansund endte uavgjort 1-1 på Høddvoll søndag ettermiddag. Med seier kunne Hødd tatt steget opp på direkte opprykksplass, men ligger nå to poeng bak med en kamp mer spilt. Hødds trener Lars Arne Nilsen mente etter kampen at poengtapet kostet laget muligheten til å vippe Stabæk ned fra 2. plassen når regnskapet endelig gjøres opp om noen uker.

– Nå er det bare å gratulere Stabæk. Vi måtte vinne denne kampen for å kunne kjempe om 2. plassen og direkte opprykk. Nå er det viktig å kjempe om 3. plassen som gir oss hjemmefordel i en kvalifisering. Det er fortsatt tre kamper igjen, og vi skal gjøre mye rett fortsatt, men vi ligger absolutt best an til å kapre 3. plassen, sa Nilsen, mens han fortsatt forsøkte å riste av seg den verste skuffelsen.

– Hadde nok sjanser

I en kamp der Hødd skapte de fleste sjansene var det gjestene fra Kristiansund som tok ledelsen etter et vakkert skudd fra Jean Allesane Mendy tidlig i andre omgang. Hødd fikk en fortjent utligning ved Erik Sandal noen minutter senere, men der stoppet det for de opprykksjagende fra Ulsteinvik.

– Umiddelbart føler jeg at vi har blitt ranet. Vi har 11-3 i målsjanser, men vi må sette målsjansene våre. Ser vi bak resultatet synes jeg vi spiller en veldig god fotballkamp. Kanskje bortsett fra de ti siste minuttene, da vi ser litt sluttkjørte ut, så styrer vi det aller meste. De scorer på et vådeskudd, og det er det ikke noe å gjøre med. Vi hadde mer enn nok sjanser til å vinne, oppsummerte Nilsen.

Gir ikke opp

Hødds finske kaptein Jesper Törnqvist var osgå svært skuffet over resultatet for Hødd sin del, men vil ikke være med på Nilsens gratulajson til Stabæk.

– Nei. Vi skal gi Stabæk kamp så lenge som mulig. De kan også tape poeng, og vi får bare konsentrere oss om de kampene vi har igjen. Vi har ni poeng igjen å spille om. Tar vi ni poeng så er alt mulig, men det skal selvfølgelig mye til, innrømmer kapteinen.

Sandal oppsummerer

En skuffet Erik Sandal hos Hødd oppsummerer poengtapet mot KBK for pressen på Høddvoll.

Foto: Allan Rune Eikrem / NRK

Tre «cup-finaler»

Erik Sandal var den eneste Hødd-spilleren som fant veien til nettmaskene. Målet var fattig trøst for midtbaneveteranen etter to tapte poeng.

– Klart jeg er veldig skuffet akkurat nå, så det målet hjelper ikke så mye akkurat nå. Vi var i en gunstig posisjon til å sette press på Stabæk, men slik gikk det ikke, sa Sandal mens han fortsatt ristet på hodet med skuffede bevegelser.

Gi opp kampen om et direkte opprykk vil han likevel ikke.

– Vi får bare begynne å mobilisere inn mot neste kamp. Vi har tre "cup-finaler" igjen, og tar vi ni poeng der så er sjansen fortsatt der.

I de tre siste kampene spiller Hødd mot Bryne (B), Follo (H) og Mjøndalen (B).