NRK Meny

– Uutholdelig spennende

Søndag 3. november 2013 var dagen da hele Ulsteinvik sto stille. På kaffebaren i byen var lokale supportere samlet for å overvære det nervepirrende opprykksdramaet i første divisjon.

Det låg an til direkte opprykk for Hødd, men så snudde kampen seg på Mjøndalen stadion søndag ettermiddag.

Hødd-supporterne Lidar og Tarjei Wingsternes deler tankene sine om Hødd-kampen lørdag ettermiddag. (Foto og intervju: Jannicke Farstad)

Artikkelen er flere år gammel.

Minnebok for Preben Mikael Dimmen

Det ble holdt en kort minnestund for Preben Dimmen i pausen av kampen.

Foto: Joachim Ose / NRK

Stemningen blant supporterne på kaffebaren var anspent før kampstart. Men etter syv minutter ble nervøsiteten skjøvet til side da ørstingen Espen Standal førte blåtrøyene opp i ledelsen. På dette tidspunktet var Hødd i eliteserien, noe som skulle holde seg en god stund.

Minnestund

I pausen av kampen ble det holdt ett minutts stillhet til minne om Preben Dimmen som tragisk gikk bort i forrige uke. Lysene på kafeen var tent for 27-åringen som var en ivrig Høddsupporter.

Opprykksdrama

Hødd-supportere

Høddsupporterne var samlet på kaffebaren i Ulsteinvik for å se den spennende sesongavslutningen i første divisjon.

Foto: Joachim Ose / NRK

Mer spennende skulle det bli. I løpet av tre minutter scorte både Stabæk mot Bodø/Glimt, og Mjøndalen mot Hødd, noe som betydde at klubben fra Ulsteinvik måtte ta til takke med en kvalifiseringsplass. Etter drøye 50 minutter i eliteserien ble alt snudd på hodet. Det satte sitt preg på stemningen til Høddsupporterne i kaffebaren.

Et Bodø/Glimt-mål mot Stabæk ga imidlertid Høddsupporterne et nytt håp om direkte opprykk, men det ble fort blåst bort av en Mjøndalen-scoring i det 74. minutt. Alt håp forsvant da Mjøndalen gikk opp i en 3-1 ledelse åtte minutter før slutt. Det betyr at Hødd får en ny sjanse om eliteseriespill når de nå skal ut i kvalifiseringskamper.


– Vil bety mye for byen og klubben

Inger Johanne Saunes

Inger Johanne Saunes var nervøs underveis i kampen.

Foto: Joachim Ose / NRK

Inger Johanne Saunes har fulgt Hødd i mange år. Tross tapet er hun likevel optimistisk med tanke på et opprykk til øverste nivå.

– Et opprykk ville vært helt supert. Det ville betydd mye for klubben, og ikke minst for de yngre generasjonene i Hødd. Det vil skape et enda større engasjement rundt klubben, og det vil gi foreldre enda mer motivasjon til å bidra med de yngre lagene. Så blir det jo veldig gøy med et A-lag i eliteserien selvfølgelig.

Kan Hødd hevde seg i kvalifiseringen?

– Ja, jeg tror det. Til kvalifiseringen får vi tilbake to midtbanespillerne som var ute på grunn av karantene i dag. Så må vi bare fortsette å spille som vi gjør, så får vi se. Spennende blir det uansett, nesten uutholdelig. Jeg vet ikke om jeg tør å se kvalifiseringskampene, sier ”blåsaren.”

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.