Hopp til innhold

- Det er veldig tungt at opprykket glapp

Hødd-trener Lars Arne Nilsen var svært skuffet og frustrert etter å ha tapt opprykkskampen 3–1 mot Mjøndalen.

Lars Arne Nilsen
Foto: Hans-Olav Rise / NRK

I en hel time var Hødd i eliteserien. Laget ledet 1–0 i Mjøndalen etter scoring av Espen Standal tidlig i kampen mens det var målløst på Nadderud mellom Stabæk og Bodø-Glimt.

Etter pause fikk Hødd satte Espen Standal ballen i mål på nytt, men scoringen ble annullert for frispark i situasjonen forut for målet.

Hødd-treneren ble utvist

Lars Arne Nilsen

Hødd-trener Lars Arne Nilsen ble utvist.

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

Annulleringa ble møtte med sterke protester fra Hødd-benken. Hødd-trener Lars Arne Nilsen ble utvist og sendt på tribunen.

– Dette er veldig surt. Vi kunne ha gått opp til 2–0 og får i stedet annullert målet. Jeg skal ikke si at dommeren tok feil, men fra mitt ståsted der og da så det ikke ut som et frispark, sier Lars Arne Nilsen.

Deretter gikk det fra vondt til verre for Hødd. Mjøndalen utliknet en halv time før slutt, og snudde kampen med ytterligere to mål. Det siste ved Pål Alexander Kirkevold etter nydelig spill av Mjøndalen.

Revansjeoppgjør på onsdag

Nå får både Hødd og Mjøndalen en ny sjanse gjennom kvalifiseringskampene. Allerede onsdag møtes de to lagene på nytt.

– Vi har friske bein og vi møter det laget som nektet oss opprykk. Motivasjonen kommer til å være på topp, sier Lars Arne Nilsen til NRK.

Jesper Törnqvist

– Vi må legge dette bak oss, sier Hødd-stopper Jesper Tørnqvist

Foto: Hans-Olav Rise / NRK

– Vi må glemme dette så fort som mulig og så får vi ta revansje på onsdag, sier Hødd-stopper Jesper Tørnqvist.

Dommer avgjørelsene ble et hett tema etter kampen. Også daglig leder i Hødd, Andre Nevstad, var uenig i annulleringen av målet som kunne ha gitt Hødd 2–0.

– Det er sjelden jeg skylder på dommeren, men han var involvert i noen situasjoner og noen av de gikk mot oss. Målet som kunne ha gitt oss 2–0 var en veldig avgjørende situasjon. Vi var veldig nær og vi hadde kampen i vår hule hånd, sier Nevstad.

– Vi kom ikke opp mot vårt beste i denne kampen. Men vi fikk ikke det målet vi burde hatt og så scorer de rett etterpå. Deretter må vi fremover på banen og da scorer de, sier Tørnqvist.