Hopp til innhold

Glade og sjokkerte elever jubler over superfinale-plass

– Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde, sier en glad, men overrasket Angelica Tomren Bjørhovde etter at Helland skule tok seg videre til superfinalen i Klassequizen.

Elevene fra Helland skule jubler idet de er klar over at de går videre til Superfinale i Klassequizen.

Bendik André Berg (t.v.), Magnus Skorgen Søraas og Angelica Tomren Bjørhovde jubler idet de får vite at de er videre til årets superfinale i Klassequizen.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

Det ble en nervepirrende delfinale for elevene fra Vestnes lørdag kveld. Det var vanskelige spørsmål og underveis begynte elevene å tvile på om dette kunne gå veien.

For mens TV-seerne hele tiden ble oppdatert på hvordan elevene lå an i forhold til de andre skolene, ante ikke tiendeklassingene selv hvordan resultatlista utviklet seg.

Sammen med lagkameratene Bendik André Berg og Magnus Skorgen Søraas svarte Angelica Tomren Bjørhovde så godt de kunne på spørsmålene, og de var spent da resultatene ble lest opp.

Da programleder Andreas Wahl leste opp deres navn sto jubelen i taket.

– Det føles veldig bra. Det var artig og litt overraskende. Men jeg er glad for at vi gikk videre, veldig glad, sier Bendik.

Andreas Wahl og deltagerne fra Helland skule

Programleder Andreas Wahl loset elevene gjennom de mange kategoriene.

Foto: NRK

– Ante dere ingenting?

– Nei, jeg ble også overrasket. Det kom brått på. Jeg trodde egentlig vi lå ganske så dårlig an. Vi hadde en del feil så vi trodde de andre klassene var flinkere, sier Magnus.

Angelica fikk sjokk da resultatet ble klart.

– Helt sjukt! Jeg skjønte ikke helt hva som skjedde.

(Her kan du se hele delfinalen)

Det er klart for fjerde delfinale. De siste plassene til finalen og lukcy looser deles. Pia Ve Dahlen har med seg et maritimt spørsmål til lagene.

Det er klart for fjerde delfinale. De siste plassene til finalen og lukcy looser deles. Pia Ve Dahlen har med seg et maritimt spørsmål til lagene.

Glad de fikk spørsmål om trekkspill

Spørsmålene til deltagerne var i god Klassequiz-stil varierte. Elevene måtte svare på spørsmål i kategorier som varierte i innhold fra «nummer» til «krydder».

Andreas Wahl og deltagerne fra Helland skule

Programleder Andreas Wahl loset elevene gjennom de mange kategoriene.

Foto: NRK

Litt flaks skal man av og til også ha. Bendik ble glad da trekkspillinteressen hans skulle vise seg å bli svært nyttig. For Bendik, som er kretsmester i trekkspill, visste godt hva «torader» og «bandoneon» er.

– Ja, jeg var heldig med den! Jeg tror ikke det var så mange andre som fikk korrekt på det spørsmålet, så der var vi heldige.

Har gjort seg bemerket i kunnskapskonkurransen

Helland skule i Vestnes begynner å få en merittliste i Klassequizen som er verd å merke seg. Også i fjor tok de seg videre til landsfinalen. Det samme klarte de i 2016, det første året skolen deltok i Klassequizen.

Les også: Til landsfinalen for andre gang

Etter at det ble klart at de gikk videre fra delfinalen er de tre tiendeklassingene fra Vestnes allerede blant de 27 smarteste tiendeklassingene i landet.

Klassequiz-trofeet.

Dette trofeet kjemper deltagerne fra Helland skule neste lørdag mot åtte andre skoler om.

Foto: NRK

– Hva skal dere gjøre nå den neste uka for å forbedere dere til superfinalen?

– Vi skal nok ta noen quizzer på nett, sier Magnus.

Ni lag møtes til superfinale lørdag 22. mai klokka 19:55 på NRK1. Da blir det klart om elevene fra Helland skule er de smarteste tiendeklassingene i hele Norge.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL