NRK Meny
Normal

Harald Aabrekk saksøker AaFK

Etter at Harald Aabrekk fikk sparken i april saksøker han nå AaFK.

Harald Aabrekk

SAKSØKER: Harald Aabrekk saksøker AaFK etter at han fikk sparken i april.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Helt siden Aabrekk den 28. april ble sparket etter bare fire serierunder, og ble erstattet av assistenten Trond Fredriksen, har partene har ikke kommet til enighet om en sluttpakke.

Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Har tatt ut søksmål

Nå har den tidligere AaFK-treneren og hans advokat tatt saken et steg videre, og Aabrekk krever erstatning for usaklig oppsigelse og kontraktsbrudd.

– Jeg kan bekrefte at det er tatt ut et søksmål. Det er der saken står nå, og vi avventer i første omgang et tilsvar fra motparten, sier Aabrekk-advokat Claude A. Lenth til Sunnmørsposten.

AaFKs advokat, Johs A. Aspehaug, bekrefter overfor NRK at klubben har mottatt en stevning.

– Vi har tilsvarsfrist denne uka, men vi har ikke svart enda. Jeg ønsker ikke å kommentere sakens innhold, men det har vært en kommunikasjon mellom partene tidligere, sier Aspehaug.

– Trist saken gikk så langt

Aabrekk har ikke snakket med media siden han var ferdig i klubben, og det har ikke lykkes NRK å få tak i han. Advokaten til Aabrekk sier han ikke ønsker å kommentere saken.

– Vi har tilbydd Harald Aabrekk å fortsette som talentspeider i AaFK, det er alt vi har gjort. Vi har ikke sparket han, det var han selv som gikk fra forhandlingene, sier styreformann Bjarne Haagensen i Ålesund Fotball AS til NRK.

Reidar Mjelde

TRIST: AaFK-leder Reidar Mjelde sier det er trist at saken gikk så langt at Aabrekk ville saksøke AaFK.

Foto: Øyvind Johan Heggstad

AaFK-leder Reidar Mjelde sier det burde vært unødvendig at saken gikk så langt at Aabrekk saksøker klubben.

– Det er trist at det har gått så langt. Jeg håper vi kan ha en konstruktiv dialog på dette slik at vi kan avslutte saken på en god måte for begge parter, utenom rettsapparatet, sier han til NRK.

– Vi ønsker Harald inn igjen som talentspeider, og håper vi kan få til å få han inn igjen i den rollen. Vi mener han er den beste i den rollen, sier han.