NRK Meny
Normal

- Det er klart vi ønsker å få Jens til Møre og Romsdal

Arbeiderpartiet i Møre og Romsdal jobber for å få statsminister Jens Stoltenberg på besøk til fylket førstkommende torsdag.

Jens Stoltenberg
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Det bekrefter fylkessekretæren i Møre og Romsdal Ap, Egil Ekhaugen overfor NRK.

Planen er at Stoltenberg først skal til Sunndal – og deretter reiser han videre til Sunnmøre, nærmere bestemt Sula.

– Vi synes det er veldig viktig å få statsministeren til dette fylket. Vi mener vi har et program som er skapt for Møre og Romsdal. Da må vi få statsministeren hit også, sier Egil Ekhaugen.

Har gått opp løypa

Egil Ekhaugen

Fylkessekretæren i Møre og Romsdal Ap, Egil Ekhaugen, har gode forhåpninger om å få besøk av Jens Stoltenberg førstkommende torsdag.

Foto: AP

– Vi har i dag gått opp løypa sammen med statssekretæren ved Statsministerens kontor og håper å få statsministeren på besøk senere i uka, sier Ekhaugen.

– Har du gode forhåpninger om at han kommer?

– Ja, jeg har veldig gode forhåpninger om det. Vi har vært i Sunndal og sett på drømmekommunen, og vi har vært på et skipsverft her på Sunnmøre hvor vi ser veldig klare eksempler på god verdiskaping, men samtidig noen utfordringer som det krever en aktiv næringspolitikk for å løse, seier fylkessekretæren i Arbeiderpartiet.

Blå-blå meningsmålinger

I Møre og Romsdal kjemper Arbeiderpartiet for å holde de tre mandatene partiet vant etter stortingsvalget i 2009. Det krever en oppslutning på rundt 28 prosent. Samtidig er det et klart mål for Arbeiderpartiet å bli det største partiet i landet etter valget, men Høyre har lenge dominert målingene. Også etter sommerferien har Høyre beholdt posisjonen som det største partiet.

De fleste meningsmålingene lyser blå-blått når vi nå går inn i de siste fire ukene av valgkampen. Alle spådommer har gått i retning av at det blir et regjeringsskifte etter valget.

Tror på Jens-effekten

Men fylkessekretæren i Møre og Romsdal Arbeiderparti tror Jens-effekten vil gi resultater. Statsministerens egenskaper som valgkampvinner har vært en viktig faktor i tidligere valgkamper.

– Jeg tror den effekten er like sterk som før. Jeg tror folk ser verdien av å ha ham som statsminister, og at folk vil stemme på Arbeiderpartiet fordi de vil ha ham som statsminister, sier Ekhaugen.

– Historisk sett pleier Arbeiderpartiet å kapre fire-fem prosentpoeng ekstra i valgkampen. Vi er avhengig av at SV og Senterpartiet klarer sperregrensa på fire prosent. Får vi til det er vi på linje med valgresultatet i 2009 og da blir det fortsatt rødgrønn regjering, sier Egil Ekhaugen