Gutt (4) døde etter ulykke i barnehage

Politiet bekrefter at en fire år gammel gutt døde i en ulykke i Blindheim barnehage i Ålesund.

Ulykke i barnehage

Politiet på stedet ved Blindheim barnehage.

Foto: Malin Kjelstadli Korsnes / NRK

– Vi bekrefter at et barn døde etter ulykke i en barnehage i Ålesund i dag, sa politiadvokat Gudrun Kalvatn i en pressemelding like før klokka 14.30.

– Det dreier seg om et barn på fire år, en gutt, opplyser Kalvatn til NRK.

– Livet stod ikke til å redde

Ulykken, som skjedde rundt klokken 11.00 fredag, ble meldt til politiet like etter klokken 12.00.

Før det hadde ulykken blitt meldt til AMK, ambulansepersonell blitt sendt til stedet og barnet blitt fraktet til sykehus.

– Livreddende tiltak ble iverksatt. Dessverre stod ikke livet til å redde, sier Kalvatn.

Pårørende er varslet.

Etterforskes som ulykke

Blindheim Barnehage

Nødetatene rykket raskt ut til barnehagen på Blindheim.

Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK

Politiet er nå på stedet med etterforskere og kriminalteknikere. Innledende undersøkelser og avhør har blitt iverksatt, opplyser Kalvatn.

– Vi etterforsker dette som en ulykke. Vi må foreta kriminaltekniske undersøkelser og vi tar avhør av de tilsatte i barnehagen som var til stede.

Politiadvokaten sier de nå er i en tidlig del av etterforskningen.

– Det er altfor tidlig å si noe om hendelsesforløpet. Vi er i en tidlig fase av etterforskningen og har satt alle ressurser inn på å få brakt hendelsesforløpet på det rene, sier Kalvatn til NRK.

Politiet vil etterforske saken gjennom helgen. – Når det gjelder opplysninger om hendelsesforløp eller ulykkesårsak vil informasjon om dette tidligst komme mandag formiddag, slår Kalvatn fast.

Hun legger til at de har et godt håp om å få klarlagt hva som var årsaken til dødsfallet.

Artikkelen holder frem etter TV-reportasjen.

En 4 år gammel gutt døde etter en ulykke i en barnehage i Ålesund i dag. Det ble satt igang livreddende tiltak, og gutten ble sendt til sykehus, men livet stod ikke til å redde.

Kriseteam til stede

NRKs reporter på stedet opplyste rundt klokken 13.00 at de fleste barna i Blindheim barnehage hadde blitt hentet av foreldrene. Politiet opplyser det samme.

I barnehagen er Ålesund kommunes kriseteam på plass, bekrefter informasjonssjef Anne Bente Skjellum i Ålesund kommune.

– Jeg kan bekrefte at vi har to representanter fra vårt kriseteam til stede i barnehagen, samt to representanter ved Ålesund sykehus. Disse tar seg av foreldrene, sier Skjellum.

Kriseteamet består av erfarne psykologer, sykepleiere og prester.

– Dette er en dypt tragisk hendelse for alle involverte. Teamet vil være tilgjengelig så lenge det er behov for dem, sier hun.

Artikkelen holder frem etter bildet.

Blindheim barnehage

Blindheim barnehage drives privat og har to småbarnavdelinger, en avdeling for 3-åringer, en for 4-åringer og en egen uteavdeling for førskolebarn.

Foto: Remi Sagen / NRK

Planlegger samling

– Hva skjer overfor de andre barna som var til stede i barnehagen?

– Kriseteamet har nær kontakt med barnehagen og vil hjelpe dem i hvordan de skal håndtere denne situasjonen. Det er snakk om en samling, uten at vi kjenner til tid og sted nå, sier informasjonssjefen.

Også politiet jobber med å opprette et samlingssted for foreldre av andre barn i barnehagen, opplyser politiadvokat Kalvatn til NRK.

NRK følger saken.