Hopp til innhold

Frp-frykt på Krf-nominasjonsmøte

Frykt for at Fremskrittspartiet sine sterke lokale kandidater skal kapre mange Krf-stemmer til stortingsvalget, ga kampvotering på Kristelig Folkeparti sitt nominasjonsmøte i Molde lørdag. Men Steinar Reiten var sikker på topp.

Steinar Reiten på topp

Steinar Reiten med stor applaus på nominasjonsmøtet der han var suveren på topplassen

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Det ble et langt nominasjonsmøte der unge kandidater ble satt opp mot eldre, nordmøringer mot sunnmøringer og mange etterlyste kandidater fra Romsdal.

1.-plassen kampplass

Lokalpartiet i Volda med Inger Håvik i spissen lanserte tidligere voldaordfører Arild Iversen som motkandidat til Steinar Reiten fra Averøy. Reiten var foreslått på topplassen etter bred støtte fra 18 lokallag i høringsrunden.

Inger Håvik

Inger Håvik i frisk diskusjon etter å ha kjempet for en sunnmøring på topp.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Håvik var pessimist og argumenterte med at 1.-plassen faktisk var kampplassen for partiet. Etter mange dårlige meningsmålinger er det ingen selvfølge at KrF får inn noen etter Rigmor Andersen Eide, som har frasagt seg gjenvalg.

Reiten på topp

Håvik mente KrF har sterke konkurrenter i Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale. Derfor må partiet satse på toppkandidat fra Sunnmøre, der partiet står sterkest og mente Arild Iversen var rette valget.

Men avstemminga viste at Steinar Reiten har en suveren posisjon og vant kampen om topplassen.

Ungdom mot ungdom

På andreplass var ungdomskandidaten Simon Molvær Grimstad foreslått av nominasjonskomiteen og han vant også kampvoteringer. Både Victoria Smenes fra Kristiansund og KrFU og Randi Walderhaug Frisvoll fra Haram ble foreslått som motkandidater, men et klart flertall ville ha Molvær Grimstad som nr.2.

Victoria Smenes og Simon Moldvær Grimstad

De to ungdomskandidatene Victoria Smenes fra Kristiansund og Simon Molvær Grimstad ble satt opp mot hverandre, men Simon vant.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Åse Marie Myren fra lokallaget i Ålesund sa de trengte en ålesundkandidat høyt på lista og hadde diskutert om Molvær Grimstad burde fått førsteplassen, men gikk likevel for Reiten på topp.

Nestleder i nominasjonskomiteen, Gunnar Waagen fra Tingvoll, sier det ikke er lang og tro tjeneste som skal til for å bli nominert på stortingsvalglista.

Gunnar Waagen

Gunnar Waagen ville ha ungdommene høyt på lista

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

– Vi har behov for at de som skal leve i framtida er med å skape framtida. Vi har to kjempeunike kandidater i Victoria Smenes og Simon Molvær Grimstad og de må være med i toppen av lista, sier Waagen.

Topp tre

Randi Walderhaug Frisvoll fra Brattvåg sikra 3.-plassen på Kristelig Folkeparti si liste til stortingsvalget og dermed var topp tre som nominasjonskomiteen hadde foreslått.

Tre på topp

Tre på topp: Steinar Reiten, Randi Walderhaug Frisvoll og Simon Molvær Grimstad

Foto: Gunnar Sandvik/NRK