– Klarer ikke holde fingrene borte

Et rastebord ved Skodjebrua har forsvunnet. Odd Arne Grande fortviler over at noen ikke klarer å la ting få stå i fred.

Odd Arne Grande

TRIST: Odd Arne Grande fortviler etter at et av bordene LHL har satt ut er borte.

Foto: PRIVAT

Rastebord LHL

RASTEBORD: Slik ser et av rastebordene til LHL ut.

Foto: LHL Skodje/Ørskog/Haram

Landsforeningen for hjerte- og lungesykes lokallag i Skodje, Ørskog og Haram fortviler etter at et av rastebordene de har satt ut har blitt stjålet.

Odd Arne Grande i lokallaget måtte med fortvilelse erkjenne at rastebordet ved Skodjebroa var borte da han gikk tur der søndag.

– Jeg synes det er veldig trasig. For når vi bruker såpass mye tid på å søke om midler og skaffe til veie rastebordene og benkene, er det veldig trist at noen er pådrivere til å ødelegge for slike tiltak, sier han.

Andre gangen det skjer

LHL Skodje, Ørskog og Haram har satt ut 50 benker og 50 rastebord de siste fire årene i de tre kommunene, og det er ikke første gang at en av de forsvinner.

– Det er en benk, i tillegg til rastebordet, som har forsvunnet på de fire årene vi har holdt på. Man må nesten kalkulere med at folk ikke klarer å holde fingrene borte, sukker Grande.

Totalt er det blitt brukt 140 000 kroner på prosjektet. Grande kikket på begge sider av broen for å se om benken var blitt kastet ned på bakken, men kunne ikke finne igjen rastebordet.

Benkene er tiltenkt folk som trenger en pause når de er ute på tur.

– Jeg blir fortvilet over at folk kan ødelegge for de som har lyst til å bruke benkene. Enkelte folk liker å gå et stykke, sette seg ned på en benk, for så å gå videre til neste benk igjen. Der kan man sette seg ned og prate og kose seg. Det er vår tankegang med prosjektet, forteller Grande.