NRK Meny
Normal

– Vi gjennomførte en kanongod fotballkamp

Aalesund kjempet som løver på Lerkendal. Det lønte seg. Resultatet blei 0-0 og ett poeng til begge laga.

Eliteserien fotball 2017: Rosenborg - Aalesund (0-0).

Det var til tider tøffe tak under kampen mellom Rosenborg og AaFK. Aalesund kjempet som løver og sikret poeng på Lerkendal.

Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det endte målløst mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal stadion i Eliteserien søndag. Sunnmøringene stanset seiersrekken til Rosenborg, som hadde vunnet de siste fire kampene.

Trond Fredriksen

AaFK-trener Trond Fredriksen var strålende fornøyd med lagets innsats på Lerkendal.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Vi er strålende fornøyd. Vi gjennomførte en kanongod fotballkamp her oppe. Førsteomgangen var bedre enn jeg hadde trodd den skulle bli på forhånd. Vi skapte målsjanser og vi var rolige med ballen, sier AaFK-trener Trond Fredriksen til NRK.

Aalesund ligger nå på en 12-plass på tabellen etter uavgjort borte mot både Rosenborg og Strømsgodset, samt hjemmeseier mot Lillestrøm i forrige runde.

Kampen utviklet seg til tider til en tøff batalje og det ble delt ut en rekke gule kort. RBKs Birger Meling, Anders Konradsen og Fredrik Midtsjø fikk se det gule kortet. For Aalesund fikk Adam Örn Arnarson, Emil Solnørdal, Valmir Berisha, Mustafa Abdellaoue, Mikkel Kirkeskov og Kaj Ramsteijn gult kort.

– Vi sto opp for hverandre ute på gresset. Vi tok det meste som kom. Og keeperen vår tok det som utespillerne ikke klarte å ta. 0-0 borte mot Rosenborg er noe vi tar med oss som et godt resultat. Dette er godt, sier Fredriksen.

 Rosenborg - Aalesund.

Rosenborgs Mike Jensen (tv) og Fredrik Carlsen i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal Stadion.

Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix

Også AaFKs Fredrik Carlsen var strålende fornøyd med å få med seg poeng fra Lerkendal. Han påpeker at det slett ikke er alle lag som klarer nettopp det.

– Hele laget vårt er bra nå. Vi spiller som ét lag fra spiss til keeper. Det er selvsagt perioder der det blir vanskelig. Men vi står godt i mot, sier Carlsen.

– Dere skaper mye sjanser. Hva syns du om Rosenborg-laget?

Jeg vil ikke si noe om Rosenborg. Vi hadde en plan. Den fulgte vi. Vi hadde noen sjanser som var nære på at de kunne gå inn. Med litt flaks og med enda større dyktighet kunne vi ha fått med oss mer enn ett poeng, sier Carlsen til NRK.

Etter søndagens runde har Rosenborg 13 poeng og Aalesund fem poeng.

Trond Ivar Døvle var kampleder. 16.948 tilskuere hadde tatt turen.

Laster innhold, vennligst vent..