Følg kampen mellom AaFK - Sandefjord

Med seier mot bunnlaget Sandefjord kan Aalesund ta et avgjørende steg ut av nedrykksstriden i eliteserien.

Eliteseriekampen mellom Aalesund og Sandefjord på Color Line Stadion

Eliteseriekampen mellom Aalesund og Sandefjord på Color Line Stadion søndag.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / NTB scanpix

Aalesund har før kampen et forsprang på hele ni poeng på Mjøndalen og Tromsø som ligger henholdsvis nest sist og tredje sist på tabellen. Mjøndalen tapte 4-1 mot Stabæk lørdag mens Tromsø skal møte Molde på bortebane søndag.

Dersom Aalesund slår Sandefjord på Color Line stadion og Tromsø taper i Molde skal det svært mye til for at Aalesund ikke berger plassen i eliteserien. Men trener Trond Fredriksen tar ingenting for gitt.

– Sikre er vi ikke for det er fortsatt 12 poeng å spille om. Men vi skal gjøre vårt for å slå Sandefjord. Vi har gode muligheter for vi er et godt fotballlag som har kommet litt i siget igjen etter en tung periode, sier Trond Fredriksen på klubbens egen nettside.

Tøft kampprogram

Men kampen mot Sandefjord kan være den muligheten Aalesund får til å sikre seg tre poeng. Resten av kampprogrammet er svært tøft. I nesteserie runde venter Stabæk borte, deretter kommer Molde på besøk, så er det Mjøndalen borte og Rosenborg hjemme i den siste serierunden.

Statistikken er på Aalesunds side før kampen. Av sju oppgjør i eliteserien har Aalesund vunnet fire mens Sandefjord bare har vunnet èn gang. Sandefjord har aldri vunnet en seriekamp i Ålesund og har ikke vunnet en eneste bortekamp i årets eliteserie. Laget har tapt de fem siste kampene i eliteserien, og må slå Aalesund for å holde liv i drømmen om fornyet kontrakt eliteserien.

Publikum

Trond Fredriksen

Aalesund-trener Trond Fredriksen håper på fulle tribuner mot Sandefjord.

Foto: Remi Sagen / NRK

Et annet spenningsmoment er hvor mange publikummere som vil fylle Color Line Stadion i kampen mot Sandefjord. TV2-profilen Arill Riise har satt i gang en Facebook-aksjon for å få sunnmøringene til å møte opp på stadion. Aalesund har svart med å sette ned prisen på forhåndskjøpte billetter til 100 kroner.

Treneren setter stor pris på tiltaket og håper at det kan være en X-faktor i kampen mot Sandefjord.

– Jeg håper at vi sammen med pubklikum kan skape et flott fotballminne, og det kan bli flere slike minner utover høsten, sier Trond Fredriksen.

Laster innhold, vennligst vent..