NRK Meny
Normal

Ekstra fokus på promille i påsken

Påsken er en aktiv høytid for politiet. Folk drikker mer og derfor var de onsdag ute for å kontrollere forbipasserende biler.

Promillekontroll politiet

KONTROLL: Politiet var ute og hadde promillekontroll onsdag.

Foto: Arne Flatin/NRK

Frode Digernes og Rune Andresen

POLITI: Frode Digernes og Rune Andresen utførte kontrollen onsdag.

Foto: Arne Flatin/NRK

I påsken reiser store mengder mennesker bort fra byen og huset, og i retning fjellet og hytta. Det innebærer mye trafikk, og derfor er politiet litt ekstra på vakt.

Onsdag utførte utrykningspolitiet blant annet en kontroll ved Eiksundtunnelen på Søre-Sunnmøre. Der hadde de et ekstra fokus på promille.

– Vi ser ofte i høytidene at folk drikker mer og drikker lenger. De tar sjanser både dagen derpå, men også på vei til og fra fest. Det er en høytid som fører med seg en del ekstra jobb for oss, forteller innsatsleder, Frode Digernes.

I dagens kontroll hadde ingen av dem som ble stoppet promille.

Folk er positive

Promillekontroll politiet

KONTROLL: Politiet var ute og hadde promillekontroll onsdag.

Foto: Arne Flatin/NRK

Ifølge politiet er påsketrafikken mer spredd nå enn for bare noen få år tilbake i tid. De er uansett svært aktive i høytiden og deres erfaring er at de aller fleste setter pris på at det er ute og kontrollerer.

– Det er en glimrende måte for oss å komme i kontakt med publikum. Vi får snakket med folk og vist oss frem. Mange har kjørt bil i 40–50 år og aldri blitt stoppet av politiet her, så det er klart at det er en gylden mulighet til å nå ut til folk, mener Digernes.

– Alle synes det er kjempebra at vi er ute og har promillekontroll i trafikken, legger han til.

Bortsett fra dem som har promille?

– De trenger ikke å synes det er så kjekt, for de ønsker vi å plukke ut, sier innsatslederen.